Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvos paštas parduoda 79 nekilnojamojo turto objektus

Valstybės valdomas Lietuvos paštas parduoda 79 nekilnojamojo turto objektus. Tai – patalpos, kurių bendrovė nenaudoja savo veikloje, nes parduoti visą savo nekilnojamąjį turtą bendrovė nesiryžta, rašo eversus.lt
Paštas Naujojoje Akmenėje
Paštas Naujojoje Akmenėje / Lietuvos pašto nuotr.

„Pastaraisiais metais jaučiame kur kas didesnę paklausą nei 2010 ar 2011 metais. Prie pagrindinių trikdžių pardavimams priskiriame bankų užimamą poziciją ir pirkėjų atsargumą, nekilnojamojo turto rinkos vangumą“, – eversus.lt sakė Lietuvos pašto Ūkio valdymo departamento vadovas Algirdas Činikas.

Anot jo, bendrovė turi nenaudojamų objektų, kuriuos jai išlaikyti ekonomiškai nenaudinga. Už parduotą turtą gautos lėšos bus skirtos investicijoms ir verslo plėtrai. A.Činikas nurodė, kad naujų turto įsigijimų bendrovė šiuo metu neplanuoja.

Nekilnojamojo turto specialistai priduria, kad rinka atsigauna, todėl bendrovei būtų naudinga parduoti visus pastatus su galimybe patalpas vėl išsinuomoti.

„Tolesnis pašto patalpų pardavimas galėtų vykti ir su atgaline nuoma, kai pirkėjas įsigytą nekilnojamąjį turtą išnuomoja pardavėjui. Tačiau klausimas, ar tokių objektų yra daug“, – eversus.lt teigė „Gild Corporate Finance“ partneris Karolis Pocius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius