-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lifosos“ administratorius: bandoma tartis, kad įmonė nestabdytų gamybos

Veiklą rugpjūtį po kelių mėnesių pertraukos atnaujinusiai Kėdainių fosforo trąšų gamintojai „Lifosa“ vėl stabdant veiklą, įmonės administratoriaus atstovas sako, kad toks sprendimas nustebino, nes rugpjūtį įmonė dirbo pelningai. Rimvydas Vaštakas teigia, jog su įmonės vadovybe bandoma tartis ir nestabdyti gamyklos.
Rimvydas Vaštakas
Rimvydas Vaštakas

„Trečiadienį po pietų gavome oficialų įmonės administracijos raštą, kad įmonė planuoja stabdyti veiklą rugsėjo mėnesio viduryje. Yra tam tikri komentarai dėl energijos kainų augimo, „Achemos“ įmonės didelė problema su amoniako gavimu ir amoniako kainomis, bet bandome šiuo metu kalbėti, išsiaiškinti tikrąsias priežastis ir pasistengti padaryti, kad įmonei nereikėtų sustoti“, – BNS ketvirtadienį sakė R.Vaštakas.

„Gamybinė veikla, kuri vyko rugpjūčio mėnesį, ji buvo pelninga, tai mane irgi truputį stebina, bet mūsų kaip administratoriaus įgaliojimai yra riboti, bandysime susirinkti daugiau informacijos“, – pridūrė jis.

R.Vaštako teigimu, įmonė nurodė, kad gamyba galėtų būti stabdoma rugsėjo 13-15 dienomis, tačiau kuriam laikui, neaišku. Jis taip pat teigė neturintis informacijos apie darbuotojų situaciją.

Administratoriaus atstovas situaciją ketina aptarti su įmonės vadove Regvita Ivanoviene.

Naujienų portalas 15min.lt ketvirtadienį pranešė, kad „Lifosa“ stabdys veiklą. Įmonės vadovės laiške, kurio kopiją gavo 15min.lt, rašoma, kad toks sprendimas priimtas dėl vienos pagrindinių žaliavų – amoniako trūkumo.

Pasak R.Ivanovienės, gamybos stabdymą lėmė didelis ir staigus gamtinių dujų kainos augimas, dėl kurio per pastaruosius kelis mėnesius net kelis kartus išaugo amoniako įsigijimo kaina, taip pat vienintelės amoniako tiekėjos „Achema“ sustabdymas.

Dėl Vakarų sankcijų Rusijai „Lifosos“ veikla buvo sustabdyta nuo balandžio iki rugpjūčio. Laikinojo administratoriaus prižiūrimoje įmonėje rugpjūčio 7-ąją pradėjo veikti sieros rūgšties cechas, o vėliau atnaujinta diamonio fosfato trąšų gamyba.

Europos Sąjungai kovo 9-ąją paskelbus sankcijas Kremliui artimam Rusijos oligarchui Andrejui Melničenkai buvo įšaldytos „Lifosos“ sąskaitos, o balandžio 10-ąją įmonė veiklą sustabdė. Gegužės 24-ąją darbą įmonėje pradėjo laikinoji administratorė, kurios užduotis – užtikrinti įmonės veiklą nepažeidžiant tarptautinių sankcijų.

„Sodros“ duomenimis, šiuo metu įmonėje dirba 918 darbuotojų, iki sankcijų taikymo jų buvo 1030.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius