Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Likviduojama Tauragės „Dangija“ be darbo paliks beveik tris dešimtis žmonių

Tauragės dvare netrukus nutils „Dangijos“ įmonės siuvimo mašinų gausmas. Kaip „Tauragės kurjeriui“ sakė šios įmonės vadovas Adas Gavėnia, gamyba įmonei tapo nuostolinga, todėl UAB „Dangija“ akcininkų sprendimu likviduojama. Baigiami paskutiniai užsakymai Švedijos rinkai. Tauragės teritorinei darbo biržai pranešta, kad iki lapkričio 17 dienos numatoma atleisti visus 28 įmonės darbuotojus.
Įmonė „Dangija“ nutraukia veiklą
Įmonė „Dangija“ nutraukia veiklą / Renaldo Malycho nuotr.

Tauragės dvare, buvusiuose karinio dalinio pastatuose, siuvimo mašinos pradėjo gausti dar 1989 metais. Savo veiklą ten pradėjo tuometinės Invalidų draugijos siuvimo įmonė „Svaja“. Iš pradžių joje dirbo tik neįgalieji, tačiau netrukus galėjo dirbti visi, kas norėjo. Nuo 2005 metų vietoj „Svajos“ buvo įkurta bendrovė „Dangija“, jai ėmėsi vadovauti Adas Gavėnia. Jis „Tauragės kurjeriui“ sakė, kad socialinės įmonės statuso ši bendrovė niekada ir neturėjo, nors apie tai buvo svarstyta. Šiandien tarp atleidžiamų darbuotojų yra keletas neįgaliųjų.

„Dangija“ siuvo vyriškus ir moteriškus viršutinius drabužius, mokyklines uniformas ne tik Tauragės, bet ir visos šalies moksleiviams. Anot A.Gavėnios, šiuo metu baigiami užsakymai pagal įsipareigojimus užsakovams – siuvami švarkai, kurie iškeliaus į Švediją.

A.Gavėnia su žurnaliste apie įmonės uždarymą kalbėjo nenoriai. Anot jo, po tokių straipsnių žmonės ima neteisingai interpretuoti, dėl to tik skaudu. Tačiau „Dangijos“ direktorius patvirtino, kad bendrovė likviduojama, nes gamyba tapo nuostolinga.

„Toks buvo akcininkų sprendimas. Nenorime tapti nemokūs. Tikimės įmonės veiklą užbaigti be skolų. Darbuotojai apie atleidimus įspėti vadovaujantis naujuoju Darbo kodeksu, kas prieš mėnesį, kas prieš tris“, – sakė A.Gavėnia.

Pagrindinis pastatas, kuriame dirba „Dangija“, priklauso Lietuvos neįgaliųjų draugijai, kuri valdo visas šios bendrovės akcijas.

Lietuvos neįgaliųjų draugijos pirmininkė Jelena Ivančenko „Tauragės kurjeriui“ sakė, kad įmonei buvo sunkus laikotarpis, ji nebeišgyvena, todėl nuspręsta veiklą stabdyti.

„Einam link bankroto ir reikia laiku sustabdyti tuos procesus. Nesinori, kad bankrutuotume. Daug metų gyvavom, stengėmės įvairiais būdais, bet šiuo metu siuvimo rinka kitokia, nesugebėjome išsilaikyti. Gaila, kad tokie procesai vyksta. Bet jie vyksta. Alytuje ir Mažeikiuose veikia mūsų draugijos siuvimo įmonės, tačiau jos kol kas gyvuoja“, – atviravo J.Ivančenko.

Lietuvos neįgaliųjų draugija turi ir daugiau įmonių šalies miestuose – VšĮ „Vislida“ poilsio namus Šventojoje, savaitraštį leidžiančią VšĮ „Bičiulystė“.

Ką draugija darys su ištuštėjusiais „Dangijos“ siuvyklos pastatais, kol kas nenuspręsta – gal nuomos, gal parduos. Anot J.Ivančenko, kol įmonė dar nelikviduota, kalbėti apie tai anksti.

Pasak Tauragės teritorinės darbo biržos Klientų aptarnavimo departamento direktorės Andželos Jakienės, Tauragės teritorinė darbo birža daugiau pranešimų apie grupinius atleidimus Tauragėje iki šiol negavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius