-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„LTG Link“ naikina mokytojams taikytą nuolaidą: keliauti traukiniais pigiau galės tik su grupėmis

Keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“ nuo gruodžio 7 d. naikina 5 proc. nuolaidą, kurią taikė mokytojams – teigia, kad ši nuolaida nebuvo populiari. Be to, bendrovė keičia ir kai kurias kitas naudojimosi traukiniais taisykles.
LTG Link
LTG Link / LTG nuotr.

„Lietuvos geležinkeliai“ komunikacijos partnerė Kotryna Dzikaraitė 15min komentavo, kad nuo gruodžio 7 d. yra stabdomas papildomos nuolaidos mokytojams taikymas.

„5 proc. nuolaida mokytojams nėra valstybės finansuojama lengvata, ji kurį laiką buvo taikoma bendrovės sprendimu, tačiau atlikus detalią analizę paaiškėjo, kad ši nuolaida yra itin nepopuliari tarp klientų“, – 15min komentavo K.Dzikaraitė.

123RF.com nuotr./Moksleiviai su mokytoja
123RF.com nuotr./Moksleiviai su mokytoja

Tiesa, ji pridūrė, kad vykdydami ugdomąją veiklą, t. y. keliaudami su 9 ar didesne grupe mokinių ir pirkdami grupės bilietus, mokytojai ir toliau gali pasinaudoti 30 proc. nuolaida.

„Tikėtina, jog keliaudami traukiniais jie ir iki šiol dažniau naudojosi kitomis – didesnėmis – nuolaidomis, pavyzdžiui, taikomomis terminuotiems bilietams ar keliaujantiems grupėmis“, – svarstė K.Dzikaraitė.

Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos pirmininko pavaduotoja Renata Anužienė 15min tvirtino, kad pati šia nuolaida nėra pasinaudojusi ir svarstė, kad ji galėtų būti svarbesnė prie geležinkelio esančių miestelių pedagogams.

Naujovės dėl tarptautinių klientų, Šeimos kortelės

Keleivių vežimo traukiniais įmonė keičia ir kai kurias kitas taisykles.

Klientai, vykstantys maršrute Vilnius–Mockava, gali keliauti su terminuotu bilietu, tačiau pirmenybė atsisėsti bus teikiama keleiviams, turintiems vienkartinius bilietus su nurodyta konkrečia sėdėjimo vieta.

Paprastinamas internetu įsigyjamų grupės bilietų pirkimo procesas – skiltyje „Keleivis“ tereikės pasirinkti norimą bilietų skaičių ir aktyvinti „Grupės bilietas“ pasirinkimą.

„LTG Link“ teigia gerinanti Šeimos kortelės nuolaidos sąlygas – jos teikiama nuolaida bus galima pasinaudoti traukinio bilietus įsigyjant tiek internetu, tiek bilietų kasose. Ši kortelė suteikia 20 proc. nuolaida gausioms šeimoms bei šeimoms, auginančius vaikus su negalia.

Atnaujinus tarptautinį susisiekimą kasdien, grąžinama supaprastinta galimybė tarptautiniams klientams keliauti traukiniu Lietuvoje. Tokios nuostatos galiojo ir anksčiau iki COVID-19 pandemijos. Jai pasibaigus ir sugrįžus tarptautiniams maršrutams jos vėl bus taikomos įprasta tvarka. Keleiviai, kurie turi specialius Eurail / Interrail traukinių pasus, visais vietiniais ir tarptautiniais „LTG Link“ maršrutais į Europos Sąjungos šalis gali keliauti su 100 proc. nuolaida bilietams, nepriklausomai nuo vagono klasės.

Dar viena naujovė - atnaujintas maršrutų sąrašas, kuriuose būtina rezervuoti sėdėjimo vietą (1 klasėje maršrute Vilnius–Klaipėda, 2 klasėje maršrute Vilnius–Šiauliai bei 2 klasėje tarptautinio susisiekimo maršrute su rezervuojamomis vietomis). Be to, šiems bilietams taikomas papildomas 5 Eur rezervacijos mokestis.

K.Dzikaraitė pridūrė, kad „LTG Link“ ir toliau tęs lengvatų ir nuolaidų taikymą senjorams, studentams, moksleiviams, vaikams, individualių poreikių turintiems ir nukentėjusiems asmenims, POLA ir Šeimos kortelių turėtojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius