-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„LTG Link“ vasaros rezultatai: 1,3 mln. keleivių ir trečdaliu išaugę srautai į pajūrio kurortus

Keleivių vežimo traukiniais bendrovė „LTG Link“ vasarą tarpmiestiniais maršrutais Lietuvoje pervežė daugiau kaip 1,3 mln. žmonių – tai yra per 100 tūkst. daugiau keleivių nei tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, rašoma „LTG Link“ pranešime spaudai.
Vasara
Vasara / LTG nuotr.

Daugiausiai žmonių traukiniais keliavo rugpjūčio mėn. (0,5 mln.). Didžiausiais keleivių srautų augimas fiksuotas pastaraisiais metais pradėtame vykdyti regioniniame maršrute Klaipėda–Šilutė, kuriuo vasarą keliavo 43 tūkst. žmonių – t. y. 50 proc. daugiau žmonių nei praėjusiais metais. Keleivių srautai taip pat augo maršrutuose Vilnius–Trakai (37 proc.) ir Vilnius–Klaipėda (28 proc.).

Tuo metu jungtiniu maršrutu „Pajūrio ekspresas“, pajūrio miestus, pavyzdžiui, Palangą ar Neringą, šią vasarą keliavo trečdaliu (36 proc.) daugiau žmonių nei tuo pačiu laikotarpiu 2021 m. Bendrovės skaičiavimu, šios kelionės jungtiniais traukinių ir autobusų reisais leido sutaupyti apie 125 tonas CO2.

Daugiausiai žmonių (417 tūkst.) keliavo maršrutu Vilnius–Kaunas. Prie ketvirtadaliu (27 proc.) didesnių keleivių srautų nei praėjusią vasarą prisidėjo ir bendrovės organizuojami papildomi traukinių reisais, kurių atvykimo ir išvykimo laikas yra suderintas su kai kuriais itin dideliais renginiais, pavyzdžiui, svarbiomis krepšinio varžybomis ar koncertais.

„Pastaraisiais metais keliavimas traukiniais reikšmingai auga visoje Europoje. Mūsų atliktos apklausos duomenimis, maždaug trečdalis žmonių renkantis keliavimo būdą atsižvelgia į jo tvarumą, o beveik du trečdaliai traukinius suvokia kaip žaliausią transporto priemonę. Tai, kartu su noru keliauti patogiau bei populiarėjančiu gyvenimu be automobilio, skatina persėsti į tvaresnį susisiekimą užtikrinančius traukinius. Tikimės, kad keleivių srautų augimo tendencijos stiprės ir toliau“, – teigia „LTG Link“ vadovas Linas Baužys.

Pristačius naują bilietų pardavimo sistemą ir mobiliąją programėlę skaitmeniniais kanalais įsigytų bilietų skaičius jau siekia 41 proc. Toliau auga aktyvių laisvalaikio mėgėjų kelionių skaičius bei važiavimai grupėmis. Šią vasarą trijų žmonių arba didesnėmis kompanijomis keliavo 10 kartų daugiau žmonių nei praėjusią vasarą (apie 30 tūkst. keleivių).

Traukiniais taip pat vis dažniau vykstama į nuo gyvenamosios vietos nutolusius žygius pėsčiomis ir dviračiais. Šiemet bendrovė įrengė daugiau dviračių tvirtinimo vietų traukiniuose ir per tris vasaros mėnesiu bendrovė pervežė beveik 19 tūkst. dviračių. Palyginti, praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu buvo pervežta 16 tūkst. dviračių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius