Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Lufthansa“ sutiko perleisti dalį kilimo ir tūpimo laikų mainais už vyriausybės pagalbą

Didžiausia Vokietijos oro linijų bendrovė „Deutsche Lufthansa“ sutiko atsisakyti dalies kilimo ir tūpimo laikų Frankfurto ir Miuncheno oro uostuose, sutikdama su Europos Komisijos (EB) sąlygomis, kad gautų 9 mlrd. eurų vertės finansinę paramą iš Vokietijos vyriausybės.
„Lufthansa“
„Lufthansa“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašoma bendrovės pranešime spaudai, „Lufthansa“ yra įsipareigojo perduoti iki 24 kilimo ir tūpimo laikų kitoms oro linijų bendrovės kiekviename oro uoste, kuriais galės naudotis iki keturių orlaivių.

Pusantrų metų šia galimybe galės naudotis tik naujos varžovės Frankfurto ir Miuncheno oro uostuose. Jei nė vienas naujas aviacijos pramonės dalyvis nepasinaudos šia galimybe, ji bus taikoma ir esamoms varžovėms atitinkamuose oro uostuose.

„Lufthansa“ pranešime pažymima, kad EB pateikti reikalavimai, palyginti su pradiniu variantu, buvo sumažinti. Dabar šias sąlygas dar turi patvirtinti oro linijų bendrovės stebėtojų taryba, o tada planuojama surengti neeilinį akcininkų susirinkimą.

Praėjusią savaitę „Lufthansa“ stebėtojų taryba nepatvirtino Vokietijos vyriausybės pasiūlyto pagalbos paketo, nurodydama, kad EB reikalavimai gali turėti ekonominių padarinių įmonei ir kad jie turėtų būti „kruopščiai įvertinti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas