Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Luminor“ bankas paskirstys kapitalo perviršį esamam akcininkui

Vienas didžiausių Baltijos šalyse „Luminor“ bankas išmokės kapitalo perviršio dalį savo vienintelei akcininkei „Luminor Group“, kurios pagrindiniai akcininkai yra Suomijos „Nordea Bank“ ir Norvegijos „DNB Bank“. Toks sprendimas priimtas, nes banko kapitalizacija gerokai viršija pagal įstatymus ir vidaus tikslus numatytus reikalavimus, teigiama „Luminor“ banko pranešime.
„Luminor“
„Luminor“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 1 „Luminor“

Vykdydamas šį paskirstymą, „Luminor“ bankas konvertuos dalį savo akcijų priedų į akcinį kapitalą išleidžiant papildomą akcijų emisiją ir po to sumažinant akcinį kapitalą atsilaisvinusias lėšas skiriant „Luminor Group“.

„Luminor“ bankas gavo Europos Centrinio Banko leidimą tokiems veiksmams atlikti. Lėšos bus išmokėtos pasibaigus 3 mėnesių teisiniam laukimo laikotarpiui.

Šiuo metu „Luminor“ banko bendro kapitalo rodiklis sudaro 20 proc. ir gerokai viršija banko nustatytą 17 proc. tikslinį rodiklį. Tikslinio rodiklio dydis yra pakankamas norint įvykdyti visus įstatymų numatytus reikalavimus ir patenkinti kapitalo poreikį, įgyvendinant „Luminor“ verslo strategiją.

Išleidus papildomų akcijų emisiją ir vėliau sumažinus akcinį kapitalą, „Luminor“ banko akcinis kapitalas išliks toks, koks yra, dabar – 34,912 mln. eurų.

„Luminor“ buvo įkurtas 2017 metais, sujungus „Nordea“ ir DNB bankų veiklą Baltijos šalyse. Estijoje įkurta banko būstinė valdo banko skyrius Lietuvoje ir Latvijoje.

JAV investicijų bendrovė „Blackstone“ yra pasiekusi susitarimą dėl 60 proc. „Luminor“ banko akcijų paketo įsigijimo už 1 mlrd. eurų, sandorį ketinama užbaigt šių metų antrąjį pusmetį.

Po sandorio „Nordea“ ir DNB išlaikys atitinkamai po 20 proc. „Luminor“ akcijų ir toliau dalyvaus banko valdyme, suteikdami finansavimą, ekspertinę pagalbą, taip pat turės savo atstovus „Luminor“ stebėtojų taryboje. „Blackstone” taip pat pasiekė išankstinį susitarimą įsigyti likusį 20 proc. akcijų paketą iš „Nordea“ per artimiausius keletą metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius