Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Luminor“ suteikė 34,2 milijono eurų finansavimą bendrovei „Dotnuva Baltic“

„Luminor“ tapo pagrindiniu sėklų gamybos, žemės ūkio technikos, grūdų, fermų įrangos prekybos ir serviso bendrovės „Dotnuva Baltic“ banku ir užtikrino pastarajai 34,2 mln. eurų finansavimą. Didžiausiai Baltijos šalyse žemės ūkio ir maisto gamybos grupei „Linas Agro Group“ priklausanti „Dotnuva Baltic“ kreditus skirs įmonių Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje apyvartinėms lėšoms, naujo sėklų sandėlio statybai Lietuvoje bei žemės ūkio technikos nuomos verslo plėtrai, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Dotnuva Baltic“
„Dotnuva Baltic“ / Asmeninio archyvo nuotr.

„Dotnuva Baltic“ veikia sparčiai evoliucionuojančiame segmente, kuriame parduodamos ne tiek prekės, kiek nuolat atsinaujinančios žinios. Tokioje dinamiškoje aplinkoje „Dotnuva Baltic“ išsiskiria profesionalumu ir nuolatiniu tobulėjimu, todėl labai palankiai vertiname jų perspektyvas ir esame nusiteikę palaikyti ilgalaikius santykius. Turėdama tvirtesnį finansavimo rezervą bendrovė galės ne tik greičiau reaguoti į besikeičiančią rinką, bet ir pasiūlyti itin palankias sąlygas jų siūlomą techniką, įrangą ir paslaugas perkantiems ūkininkams. Svarbu ir tai, kad bendradarbiavimas su „Dotnuva Baltic“ dar labiau sustiprins saitus su „Linas Agro Group“, prie kurios transformacijos „Luminor“ taip pat prisideda“, – sakė „Luminor“ verslo bankininkystės vadovas Jonas Urbonas.

„Luminor“, kartu su dviem didžiausiais Lietuvos bankais, šių metų liepą „Linas Agro Group“ suteikė sindikuotą paskolą maisto pramonės grupei „KG Group“ įsigyti.

„Žemės ūkis sparčiai pildosi išmaniais sprendimais ir technologijomis, tuo pat metu auga ir investicijų, finansavimo poreikis. Tačiau jis ir toliau išlieka cikliškas bei priklausomas nuo išorės faktorių, todėl išmanyti ir įvertinti rinkos segmentų tendencijas ir perspektyvas tampa vis didesniu iššūkiu. Mūsų investicijos į sertifikuotų sėklų gamybos bazę, esamų ir naujų technikos veiklų plėtrą yra svarbi sąlyga, kuri leis subalansuoti ir toliau auginti verslą trijose Baltijos šalyse“, – sakė „Dotnuva Baltic“ generalinis direktorius Jonas Bakšys.

Iki šiol „Luminor“ su „Dotnuva Baltic“ bendradarbiavo per savo antrinę įmonę „Luminor Lizingas“, kuri finansavo ūkininkams ir žemės ūkio bendrovėms „Dotnuva Baltic“ parduodamą žemės ūkio techniką. „Dotnuva Baltic“ atstovauja garsius žemės ūkio technikos gamintojus „Case IH“, „Agrifac“, „Kverneland“, „MacDon“ ir kt. Bendrovė projektuoja ir stato grūdų saugojimo bei ruošimo objektus „Cimbria“, „Bin“, melžimo robotus „Boumatic“ ir kitą fermų įrangą, reguliuojamo drenažo įrangą. Svarbi verslo šaka yra sertifikuotų žemės ūkio sėklų „Dotnuva Seeds“ ruošimas, įmonėje veikia vienas didžiausių sėklų fabrikų Baltijos šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius