Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maisto kūdikiams gamintoja „Abbott Nutrition“ vėl laikinai uždarė gamyklą Mičigane

Maisto produktų gamintoja „Abbott Nutrition“ pranešė dar kartą uždariusi savo mišinių kūdikiams gamyklą, šį kartą dėl smarkių liūčių ir potvynių, praėjus mažiau nei dviem savaitėms, kai gamykla atidaryta mėginant sumažinti šio produkto trūkumą JAV.
Kūdikis
Kūdikis / 123rf nuotr.
Temos: 1 Verslas

Mičigano valstijoje esanti gamykla po pertraukos atnaujino veiklą birželio 4 dieną, tačiau šios savaitės pradžioje vėl buvo uždaryta, kad bendrovė galėtų įvertinti lietaus padarytą žalą.

Smarki perkūnija, pirmadienį siaubusi Mičigano pietvakarius, sukėlė „stiprių vėjų, krušą, elektros energijos tiekimo trikdžius ir potvynius“, taip pat „potvynius kai kuriose miesto dalyse, įskaitant mūsų gamyklos sritis“, sakoma „Abbott“ pareiškime.

„Dėl to „Abbott“ sustabdė savo mišinio kūdikiams „EleCare“ gamybą, kad galėtų įvertinti audros padarytą žalą ir išvalyti bei iš naujo dezinfekuoti gamyklą“, – sakoma pranešime.

„Greičiausiai produkto gamyba ir platinimas atsidės kelioms savaitėms“, – priduriama pareiškime.

Gamykla – svarbi mišinių kūdikiams gamybos vieta – vasarį buvo uždaryta ir po dviejų kūdikių mirties atšaukė produktą, sunerimus dėl galimos taršos.

Tai lėmė didelio masto šio produkto trūkumą, prie kurio prisidėjo tiekimo problemos. Ypač skundėsi alergiškų ar tam tikrų medžiagų apykaitos sutrikimų turinčių kūdikių tėvai, kurie desperatiškai ieškojo specializuotų mišinių parduotuvėse ir internete.

Krizė privertė prezidentą Joe Bideną praėjusį mėnesį pasirūpinti produkto gabenimu iš Europos komerciniais lėktuvais, kuriuos užsakė JAV kariuomenė.

„Abbott“, kuri kontroliuoja apie 40 proc. maisto kūdikiams rinkos JAV, paskelbė, kad alergiškiems vaikams skirtas produktas „EleCare“ turėtų grįžti į parduotuvių lentynas apie birželio 20 dieną.

Trečiadienio pareiškime gamintoja patikino vartotojus, kad turi pakankamai „EleCare“ ir daugumos kitų specialių mišinių, kad patenkintų paklausą, kol gamyba vėl bus atnaujinta.

Mišinių kūdikiams trūkumas įvyko tuo metu, kai sparčiai didėjanti infliacija ir tiekimo grandinių trikdžiai kelia vis didesnį nerimo daugeliui amerikiečių šeimų, o J.Bideno kritikai pasinaudojo situacija ir išsakė kritikos dėl ​​jo administracijos kompetencijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius