-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maisto pramonės lyderiais pernai tapo pieno, žuvų perdirbėjai, alkoholinių gėrimų įmonės

Kai kurie maisto perdirbėjai praėjusiais metais savo pelną augino šimtais ar net tūkstančiais procentų, rašo „Verslo žinios“.
Pinigai
Pinigai / 123RF.com nuotr.

Lydere tapo žuvų perdirbimo įmonė „Norvelita“, kurios pajamos pernai augo 11,7 proc., pelningumas siekė 13,7 proc., o ikimokestinis pelnas – 20,7 mln. eurų ir buvo 236 proc. didesnis nei ankstesniais metais. Kita į lyderių sąrašą patekusi žuvų perdirbimo bendrovė „Iceco žuvis“ pardavimo pajamas augino 38 proc., ikimokestinis pelnas paaugo 3 386 proc.

Toliau seka bendrovė „Nordic Sugar Kėdainiai“ savo pajamas auginusi 5,4 proc., jos pelnas, siekęs 10,01 mln. eurų, buvo 761 proc. didesnis.

„Boslita ir Ko“ pajamas augino 14,7 proc., o pelną 12,3 proc., o „Volfas Engelman“ pajamos praėjusiais metais augo 6,1 proc., o pelnas – 28 proc. „Vilniaus pergalės“ pajamos didėjo 14,1 proc., o ikimokestinis pelnas – 39 proc.

Į dešimtuką patenka ir 4 pieno perdirbimo kompanijos: tai pajamas 16 proc. auginęs „Žemaitijos pienas“, 27,4 proc. – Vilkyškių pieninė, 27 proc. – „Šilutės Rambynas“ ir „Rokiškio sūris“, kurio pajamos pernai didėjo 9,2 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius