Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mars Lietuva“: COVID-19 atvejai įmonėje valdomi, gamyba vyksta įprastai

Pandemijai įgavus naują pagreitį, keturis ligos atvejus įmonėje užfiksavo Gargžduose įsikūrusi maisto gyvūnams augintiniams gamintoja „Mars Lietuva“. Tai pirmieji viruso atvejai bendrovėje nuo pandemijos pradžios. Bendrovė imasi papildomų saugumo priemonių ir pertvarko procesus, siekdama, kad maisto augintiniams gamyba ir toliau vyktų nenutrūkstamai.
„Mars Lietuva“
„Mars Lietuva“ / Įmonės nuotr.

„Mūsų įmonėje jau nuo vasario, kai dar nebuvo paskelbta pasaulinė pandemija, laikomasi itin griežtų saugumo reikalavimų: atskiriami darbuotojų srautai per darbo pertraukas, valgykloje, poilsio zonose, gamybos vietose įrengtos pertvaros arba laikomasi reikalaujamo atstumo. „Mars Lietuva“ darbuotojai ir įprastai laikosi išskirtinių higienos reikalavimų, kadangi esame maisto pramonės įmonė, dėvimi šalmai, apsauginiai akiniai, speciali apranga. Vis dėlto įmonėje dirba 800 žmonių, jie turi savo socialinius ryšius už įmonės ribų ir apsisaugoti nuo viruso patekimo iš išorės – labai sunku, tad didžiausias mūsų darbas – užtikrinti viruso plitimo prevenciją įmonės viduje. Pavasarį įmonėje nebuvo nė vieno atvejo, tačiau nauja banga palietė ir mus – dar vienas įrodymas, kad šis užkratas itin pavojingas ir sunkiai sustabdomas. Laimei, susirgę mūsų darbuotojai jaučiasi neblogai“, – įmonės pranešime spaudai sako Aušra Žemaitienė, „Mars Lietuva“ generalinė direktorė.

Pasak jos, du atvejai įmonėje – išoriniai. Susirgę darbuotojai jaučiasi pakankamai gerai, ligos pradžioje šiek tiek karščiavo. Visi darbuotojai, turėję kontaktų su simptomų turinčiais kolegomis, šiuo metu yra saviizoliacijoje, o keliems rizikos grupėje esantiems žmonėms pasiūlyta apmokamų atostogų šiam laikotarpiui įveikti.

„Darbas vyksta įprastai, gamybos procesas nesustojo – kasdien pagaminame maždaug po 300 tonų maisto gyvūnams augintiniams, ir už tai galime tik padėkoti savo darbuotojams, kurie nepraranda motyvacijos, laikosi tvirtai ir griežtai paiso visų saugumo reikalavimų“, – pažymi „Mars Lietuva“ gamybos vadovas Paulius Žitinevičius.

Siekdama užkirsti kelią viruso plitimui, įmonė dar vasarį ėmėsi priemonių papildomai dezinfekuoti patalpas, griežčiau reguliuoti srautus. Ties įėjimu į bendrovę įrengtas termovizorius, leidžiantis greitai ir patogiai įvertinti darbuotojų kūno temperatūrą.

„Mars Lietuva“ administracijos biuras nuo pat pandemijos pradžios dirba daugiausia nuotoliniu būdu, vienu metu administracijoje gali būti ne daugiau nei 30 žmonių. Visus renginius ir anksčiau įprastas praktikas, tokias kaip susitikimai su moksleiviais, studentais ar kitais bendruomenės nariais, „Mars Lietuva“ atšaukė jau pavasarį, taip pat buvo griežtai apriboti vidiniai susitikimai – dauguma jų perkelti į virtualią erdvę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius