Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Maxima“ parduotuvės griūties Rygoje byloje – mažiausiai 36 susitarimai dėl kompensacijos

„Maxima“ parduotuvės griūties Rygoje byloje iki šiol pasiekti mažiausiai 36 susitarimai dėl 100 tūkst. eurų kompensacijų žuvusiųjų šeimoms, rodo teismams pateikti prašymai.
Maxima griūtis Rygoje
Maxima griūtis Rygoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Susitarimai dar nepasiekti dėl 18 kitų ieškinių, kuriuos pareiškė per 2013 metais įvykusią nelaimę žuvusiųjų šeimos nariai.

Dar keturios bylos, kuriose teismo priimti sprendimai jau įsigaliojo, buvo užbaigtos.

Be to, kai kurie ieškovai pateikė prašymus atsiimti savo civilinius ieškinius, kuriuos buvo pareiškę mažmeninės prekybos įmonei „Maxima Latvija“ ir sugriuvusio parduotuvės pastato savininkei „Tineo“.

Pernai buvo paskelbta, kad „Maxima“ ir „Tineo“ su „Maxima“ tragedijos aukų šeimų teisiniais atstovais pasiekė susitarimą dėl 100 tūkst. eurų kompensacijos išmokų šioms šeimoms.

Pirmieji susitarimai dėl kompensacijos buvo pasirašyti su šeimomis, kurioms atstovavo teisininkas Aldis Gobzemas, tačiau šis pasiūlymas taip pat galioja visų žuvusiųjų šeimoms, kurioms atstovauja kiti teisininkai.

2013 metų lapkričio 21-osios vakarą įgriuvus Rygos vakariniame Zuolitūdės rajone veikusio prekybos centro „Maxima“ stogui, žuvo 54 žmonės, įskaitant tris gelbėtojus. Dar dešimtys žmonių buvo sužeisti.

Dėl šios mirtinos nelaimės, kurią galėjo sukelti keli veiksniai, įskaitant statinio projektavimo klaidas, statybininkų ar prekybos centro operatoriaus aplaidumą, buvo pradėtas baudžiamasis tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius