Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„ME Investicija“ investavo į 1,2 mlrd. dolerių vertės kompaniją

Lietuviška investicinė bendrovė „ME Investicija“ investavo į vieną moderniausių logistikos technologijų startuolių „project44”, per ką tik užbaigtą E serijos investicijų raundą pritraukusį daugiau nei 200 mln. JAV dolerių. Kartu su „ME Investicija“ į šią JAV technologijų bendrovę taip pat investavo žinomiausi JAV investicijų gigantai. Skelbiama, jog šiuo metu „project44” rinkos vertė siekia 1,2 mlrd. dolerių, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Aktyviai investuojame į įvairias turto klases įvairiose Europos ir Vakarų rinkose, o taip pat mus domina investicijos ir į privačių bendrovių akcijas. Investuodami į „project44“ E serijos raunde mes tikimės, jog per ateinančius dvejus metus bendrovė viešai listinguos savo akcijas JAV akcijų biržoje“, – sako Tomas Krakauskas, „ME investicija“ investicijų valdymo direktorius.

Transporto technologijų startuolis „project44“ kuria įrankį įvairaus pobūdžio logistikos bendrovėms padedantį greičiau ir tiksliau planuoti transporto maršrutus, realiu laiku sekti savo krovinius. Savo paslaugas bendrovė teikia JAV, taip pat Europoje veikiantiems klientams. O prieš keletą mėnesių „project44“ paskelbė pradedanti dirbti Kinijoje.

Pranešama, jog E serijos raundo investicija bus skirta plėsti „project44“ klientų ratą ypatingą dėmesį skiriant Azijos rinkoms, taip pat vystyti dirbtinio intelekto ir duomenų analitikos panaudojimo galimybes.

„Visada itin dinamiškas logistikos sektorius pastaraisiais pandemijos metais susidūrė su įvairiais sunkumais. Todėl ieškodami pačių perspektyviausių verslų investicijoms įžvelgiame didžiulį potencialą technologijų įmonėje, kuriančioje skaitmeninį, ateities įrankį padėsiantį logistikos sektoriui žengti į kitą lygį“, – dalinasi T.Krakauskas.

Transporto technologijų bendrovės „project44“ paslaugomis naudojasi daugiau nei 550 bendrovių tarp kurių – „Amazon“, „Nestle“, P&G, „Starbucks“ ir kt. Lietuvoje – didžiausią nuosavų vilkikų parką valdanti bendrovė Europoje „Girteka Logistics“.

Lietuviška investicijų bendrovė „ME Investicija“ neseniai skelbė apie internetinės sąskaitų apmokėjimo platformos „Viena sąskaita“ pardavimą. Pastarąją įsigijo Estijoje veikiantis investuotojas, bendrovė „Aktiva Finants“.

Investicijos į bendrovę „project44“ suma nėra atskleidžiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius