Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

„Medicija“ tapusios Vaisingumo klinikos vadovo poste A.Usonį keičia A.Nastaravičius

Neskaidria apskaita įtariamos įmonės Vaisingumo klinika vadovu nuo sausio tapo Arturas Nastaravičius, pakeitęs Algirdą Usonį.
Audronė Usonienė ir Algirdas Usonis
Audronė Usonienė ir Algirdas Usonis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 1 Medicina

Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje veikiančios klinikos nuo šiol vadinasi „Medicija“, pranešė bendrovė.

A.Nastaravičiaus teigimu, vadovybės pokyčiai pradeda naują etapą bendrovės istorijoje.

„Medicija“ tęs ir toliau puoselės ekspertinę veiklą pagalbinio apvaisinimo srityje bei nėščiųjų priežiūroje, tačiau taip pat investicijos į intensyvią paslaugų plėtrą, kuri, tikimės, padės pritraukti įvairių sričių gydytojus specialistus“, – pranešime sakė A.Nastaravičius.

Jis šešerius metus buvo Nacionalinės sveikatos priežiūros įstaigų asociacijos vadovu – iš šių pareigų pasitraukė 2023 metų sausį.

2021 metais klinikos patalpose Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, sulaikytų asmenų būstuose, automobiliuose bei kitur atlikus apie pusšimtį kratų rasta pusė milijono eurų grynųjų, sulaikyti devyni darbuotojai, tarp jų – vadovai. Iš viso įtarimai pareikšti 12 asmenų.

Tuomet policija teigė, kad surinkti duomenys leidžia įtarti, jog siekdami išvengti mokesčių ir veikdami pagal iš anksto sugalvotą nusikalstamos veikos planą įmonės vadovai darbuotojams buvo nurodę neįtraukti į įmonės buhalterinę apskaitą dalies iš pacientų gautų pajamų.

Tuo metu Vaisingumo klinikos akcininkai buvo Algė Ivaškevičė, Virginijus Diržauskas, A.Usonis ir Dovas Feldbergas. Jai tuomet vadovavo A.Usonis.

Registrų centro duomenimis, vienintelė Vaisingumo klinikos akcininkė nuo 2023 metų sausio yra bendrovė „Medicija“, kurios akcininkai, be A.Nastaravičiaus, nuo 2022 metų pabaigos yra Regina Girdvainienė ir „InvestMed“, o šios savininkės – R.Girdvainienė ir Valentina Alvikienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius