Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Microsoft“ pelnas išaugo 44 proc., skatinamas debesijos paslaugų poreikio

JAV technologijų milžinė „Microsoft“ pranešė, kad jos pelnas pastarąjį ketvirtį išaugo, debesų paslaugų sektoriui įgavus stiprų pagreitį COVID-19 pandemijos metu.
„Microsoft“
„Microsoft“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sausio–kovo mėnesiais pelnas išaugo 44 proc., palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, iki 15,5 mlrd. JAV dolerių, o pajamos ūgtelėjo 19 proc. iki 41,7 mlrd. JAV dolerių.

Šie rezultatai parodė „Microsoft“ plėtrą, įmonei daugiausia dėmesio skiriant debesijos paslaugų teikimui, kurios tapo vis svarbesnės per pasaulį ištikusią sveikatos krizę.

„Praėjus vieneriems metams po pandemijos pradžios, skaitmeninių technologijų ir paklausų poreikio kreivė nesileidžia. Ji kyla ir tai yra tik pradžia“, – kalbėjo bendrovės vadovas Satya Nadella.

„Mes kuriame debesiją ateinančiam dešimtmečiui, plečiame savo rinką ir diegiame naujoves kiekviename technologijų sektoriaus sluoksnyje, kad klientai galėtų išlikti atsparūs ir pereiti prie naujovių“, – pridūrė jis.

„Microsoft“ teigimu, jos pajamos iš komercinės debesijos trečiąjį fiskalinių metų ketvirtį išaugo maždaug 33 procentais.

Bendrovė pranešė apie didelius „Office“ produktų pardavimus bei kiek kuklesnį panašios programinės įrangos ir paslaugų vartotojams augimą.

„Microsoft“ fiksavo pelną iš įvairių produktų ir paslaugų pardavimo.

Besiplečianti asmeninių kompiuterių rinka padėjo padidinti „Windows“ operacinės sistemos pajamas 10 proc. lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus. „Windows“ komercinių produktų ir debesijos paslaugų poreikis išaugo maždaug tiek pat.

Paskelbus rezultatus antradienį, pastaruoju metu beveik 2 trln. JAV dolerių rinkos vertę pasiekusios bendrovės akcijos prekybos metu atpigo maždaug 3 procentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius