-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Microsoft“ toliau vertina galimybę įsigyti „TikTok“ padalinį JAV

„Microsoft“ vadovai sekmadienį pranešė, kad po susitikimo su JAV prezidentu Donaldu Trumpu toliau tęsia derybas su Kinijai priklausančia vaizdo įrašų dalijimosi programa „TikTok“ dėl jos padalinio JAV įsigijimo.
„TikTok“
„TikTok“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Po „Microsoft“ generalinio direktoriaus Satya Nadella ir prezidento Donaldo J.Trumpo pokalbio, „Microsoft“ yra pasirengusi tęsti diskusijas, norėdama įvertinti galimybę įsigyti „TikTok“ padalinį Jungtinėse Valstijose“, – teigiama bendrovės pranešime.

D.Trumpas pagrasino uždrausti nepaprastai populiarią programą JAV, remdamasis nacionalinio saugumo problemomis, o valstybės sekretorius Mike'as Pompeo anksčiau sekmadienį pareiškė, kad prezidentas ketina paskelbti griežtus veiksmus prieš „TikTok“.

„Prezidentas Trumpas pasakė „Gana“, todėl mes ketiname imtis veiksmų“, – kalbėjo M.Pompeo kanalui „Fox News“.

„Todėl artimiausiomis dienomis prezidentas imsis veiksmų atsižvelgdamas į daugybę rizikų nacionaliniam saugumui, kurias kelia programinė įrangos platforma, susijusi su Kinijos komunistų partija“, – pridūrė jis.

Ankstesniuose žiniasklaidos pranešimuose buvo teigiama, kad D.Trumpas ketina pareikalauti, jog platformos savininkė, Kinijos bendrovė „ByteDance“, parduotų JAV veikiantį padalinį.

Visgi „The Wall Street Journal“ šeštadienį pranešė, kad „Microsoft“ planai pirkti „TikTok“ JAV operacijas buvo sustabdyti, kai D.Trumpas pagrasino visai uždrausti programą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius