TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Modus grupės“ pajamos pirmąjį pusmetį augo trečdaliu iki 226 mln. eurų

Verslininko Kęstučio Martinkėno valdomos „Modus grupės“ pajamos šių metų pirmąjį pusmetį siekė 226,3 mln. eurų. Palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, jos padidėjo trečdaliu, o augimą daugiausia lėmė aktyvios investicijos į plėtrą, ypač užsienio rinkose. Bendrovės pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją (EBITDA) pirmąjį pusmetį siekė 34,4 mln. eurų, teigiama „Modus grupės“ pranešime.
Kęstutis Martinkėnas
Kęstutis Martinkėnas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šie rezultatai pirmiausia atspindi augantį verslo mastą ir geografiją. Šiuo metu įmonė yra sparčios plėtros etape. Skiriame daug investicijų ir laiko naujų verslų bei projektų vystymui, kurių pagrindinė dalis yra mūsų prioritetinėse srityse, susijusiose su žaliąja ekonomika – atsinaujinančios energetikos projektai, mobilumo paslaugos“, – pranešime spaudai sakė „Modus grupės“ valdybos pirmininkas Liudas Liutkevičius.

„Modus grupei“ priklausančių energetikos bendrovių pajamos šiemet padidėjo 73 proc. iki 20,5 mln. eurų. Su mobilumo paslaugomis susijusių verslų pajamos augo 46 proc. iki 12,7 mln. eurų.

Pasak L.Liutkevičiaus, į plėtrą buvo nukreiptos ir pajamos, gautos šiemet pardavus „BMW“ ir „Mini“ automobilių prekybos verslą Lietuvoje. Plėtra atsinaujinančios energetikos ir inovatyvių mobilumo sprendimų srityse išliks bendrovės prioritetas artimiausiais metais. Tam planuojama skirti daug dėmesio ir investicijų.

„Modus grupei“ priklausanti mobilumo sprendimų bendrovė „CityBee“ šiuo metu savo paslaugas teikia ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje. Įmonės transporto priemonių parką šiemet papildė elektriniai paspirtukai. „CityBee“ klientų bazė pirmąjį pusmetį visose rinkose siekė beveik 500 tūkstančių.

Energetikos sektoriuje grupė koncentruojasi į biodujų ir saulės energetikos projektus, kurie vykdomi septyniose rinkose – Lenkijoje, Ukrainoje, Baltarusijose, Italijoje, Ispanijoje, Lietuvoje ir Latvijoje. Šių projektų geografiją „Modus grupė“ numato plėsti – domimasi naujais projektais Vidurio ir Pietų Europos regione. Grupės vystomų biodujų projektų Baltarusijoje finansinis partneris yra Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERPB).

„Modus grupei“ priklausančių automobilių prekybos bendrovių pajamos pirmąjį pusmetį išaugo 30 procentų.

100 proc. „Modus grupės“ akcijų per Nyderlanduose registruotą įmonę „MG NL Holding“ valdo K.Martinkėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius