Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nafta pinga atkūrus „Colonial Pipeline“ produktotiekio darbą

Etaloninių naftos rūšių kainos antradienį krenta atnaujinus JAV bendrovės „Colonial Pipeline“ produktotiekio darbą.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Nafta Kaina

Praėjusį penktadienį produktotiekis buvo sustabdytas dėl programišių atakos, pirmadienį pranešė bendrovė „Colonial Pipeline“, kuri tikisi atnaujinti didžiąją dalį operacijų iki šios savaitės pabaigos.

Liepos mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ antradienį ryte siekė 67,69 JAV dolerio už barelį ir buvo 0,63 JAV dolerio, arba 0,92 proc. mažesnė nei baigiantis ankstesnei prekybos sesijai. Pirmadienį šie sandoriai pabrango 0,04 JAV dolerio, arba mažiau nei 0,1 proc., iki 68,32 JAV dolerio už barelį.

Tuo tarpu birželio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) siekė 64,32 JAV dolerio už barelį ir buvo 0,6 JAV dolerio, arba 0,92 proc. mažesnė nei ankstesnės prekybos sesijos pabaigoje. Pirmadienį šių sandorių vertė padidėjo 0,02 JAV dolerio, arba 0,03 proc., iki 64,92 JAV dolerio už barelį.

Pirmadienį „Brent“ rūšies naftos kaina pakilo iki 69,2 JAV dolerio už barelį, WTI – iki 65,75 JAV dolerio už barelį dėl „Colonial Pipeline“ vamzdyno darbo sustabdymo.

„Colonial Pipeline“ produktotiekio sistema yra pagrindinis benzino, dyzelino ir reaktyvinio kuro tiekimo į JAV rytinę pakrantę šaltinis. Vamzdynų, besidriekiančių iš Hiustono į Šiaurės Karoliną, pralaidumas yra apie 2,5 mln. barelių per parą, iki Niujorko – 900 tūkst. barelių per parą.

Produktotiekio sustabdymo pasekmės Jungtinių Valstijų regionams skirsis – kai kur kaupsis naftos produktų atsargos, kažkur jų trūks, sako ekspertai.

Pavyzdžiui, jau pradėtas vykdyti avarinis benzino ir dyzelino tiekimas iš Teksaso autocisternomis.

Bent viena naftos perdirbimo įmonė pranešė apie gamybos sumažėjimą dėl produktotiekio problemų, rašo „Bloomberg“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius