Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja tvarka galioja ir degalinėse: ribojami srautai, dalyje prireiks galimybių paso

Ne tik parduotuvėse ar vaistinėse, bet ir degalinėse gali prireikti galimybių paso. Degalinių tinklai praneša, kad nuo spalio 22 dienos, penktadienio, dalyje jų reikalingas galimybių pasas, kitur ribojami srautai.
„Circle K“ degalinė
„Circle K“ degalinė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Degalinių tinklas „Cickle K“ praneša, kad dalyje degalinių bus reikalingas galimybių pasas.

„Rūpindamiesi Jūsų ir mūsų darbuotojų saugumu, nuo 2021 m. spalio 22 d. taikome mišrų būdą skirtingose degalinėse priimant klientus.

Ten, kur klientų srautas didelis ir parduotuvių plotas riboja priimti didesnį klientų srautą vienu metu, aptarnaujame tik su galimybių pasu. Jei degalinėje yra langelis, aptarnaujame per langelį be galimybių paso.

Ten, kur galime priimti klientus skirdami 30 kv. m vienam klientui, aptarnaujame klientus su galimybių pasu ir be jo. Klientų srautas yra ribojamas.

Rekomenduojame atsiskaityti bankine mokėjimo kortele išoriniuose mokėjimo terminaluose arba mobiliąja programėle. „Circle K“ automatinėse degalinėse galite atsiskaityti ir banko mokėjimo kortele, ir grynais“, – rašoma „Circle K“ pranešime.

Apie srauto ribojimus praneša ir „Viada“.

„VIADA, kaip ir kitos įmonės, aptarnaudami žmones be galimybių paso, susiduria su naujais iššūkiais – turime užtikrinti minimalų 30 kv. metrų prekybos plotą vienam klientui.

Šis ribojimas nurodo, kad daugelyje mūsų tinklo degalinių, priklausomai nuo jų dydžio, vienu metu galėsime aptarnauti vos kelis klientus. Informaciją, kiek klientų gali būti degalinėje, rasite informaciniame pranešime ant durų. Apgailestaujame dėl sukeliamų nepatogumų, jeigu tektų luktelėti eilėje lauke“, – rašoma degalinių tinklo pranešime socialiniame tinkle „Facebook“.

15min primena, kad Lietuvoje toliau didėjant sergamumui COVID-19 liga ir ligoninių užimtumui, operacijų vadovo sprendimu įvedamas papildomas reikalavimas prekybos vietoms, kuriose aptarnaujami gyventojai be galimybių paso. Tokiose parduotuvėse ir turgavietėse turi būti užtikrinamas minimalus 30 kv. m prekybos plotas vienam klientui. Jei patalpa mažesnė, joje gali būti tik vienas klientas. Toks reikalavimas įsigaliojo penktadienį, spalio 22 dieną.

Prekybos plotas apima salę, skirtą pirkėjams aptarnauti ir prekėms išdėlioti, įskaitant matavimosi kabinas. Į prekybos plotą neįskaitomas administracinių patalpų, sandėlių ir pagalbinių patalpų, dirbtuvių, laiptinių, koridorių, sanitarinių patalpų plotas.

Reikalavimas užtikrinti 30 kv. m prekybos plotą vienam aptarnaujamam asmeniui taikomas toms prekybos vietoms, kurioms Vyriausybės nutarimu yra numatyta išimtis ir leidžiama aptarnauti žmones, neatitinkančius galimybių paso kriterijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius