Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas naftos rezervuaras Būtingės terminale: pakaktų 250 milijonų km kelionei

„Orlen Lietuva“ atidarė naują naftos rezervuarą Būtingės terminale. 52 tūkst. kubinių metrų talpos rezervuaras penktadaliu padidino terminalo talpą, taip padidindamas ir bendrovės, ir šalies energetinį saugumą, rašoma bendrovės pranešime.
Būtingės terminale atidarytas naujas 52 tūkst. kubinių metrų tūrio naftos rezervuaras.
Būtingės terminale atidarytas naujas 52 tūkst. kubinių metrų tūrio naftos rezervuaras. / „Orlen Lietuva“ nuotr.

Šiame rezervuare telpančios naftos pakanka Mažeikių naftos perdirbimo produktų gamyklai – vienintelei tokiai Baltijos šalyse – dirbti normaliu režimu visas dvi paras. Tiek naftos pakanka pagaminti tiek dyzelinių degalų, kiek vienam automobiliui pakaktų įveikti 250 milijonų kilometrų kelionę.

„Beveik prieš dvidešimt metų pastatytas Būtingės terminalas sustiprino Lietuvos energetinį saugumą ir leido užsitikrinti naftos tiekimo alternatyvą. Šiandien situacija pasikeitusi iš esmės – terminalas tapo pagrindiniu naftos importo keliu. Dabar atidaromas naujasis, jau šeštasis, rezervuaras neabejotinai dar labiau sustiprina šalies energetinį saugumą. Džiugu, kad bendrovei siekiant ekonominių tikslų tuo pat metu prisidedama ir prie valstybės strateginių tikslų įgyvendinimo. Sveikiname „ORLEN Lietuva“ įgyvendinus šį investicinį projektą ir tikimės, kad ir toliau ekonomikos bei energetikos tikslų sinergija tiek bendrovei, tiek valstybei bus svarbiausiu atskaitos tašku priimant konkrečius sprendimus“, – sako energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Šeštasis terminalo rezervuaras bus naudojamas saugoti iš tanklaivių kraunamai naftai, kuri vėliau naftotiekiu pasieks Mažeikių gamyklą. Šiandien visi Būtingės terminalo rezervuarai talpina daugiau nei 300 tūkst. kubinių metrų naftos, kitaip skaičiuojant ­– terminalas gali priimti trijų standartinio dydžio tanklaivių krovinį.

Naujas rezervuaras taip pat leis bendrovei saugoti daugiau skirtingo tipo naftos, mat dažnai naftos iš skirtingų šaltinių negali būti maišomos. O vien praėjusiais metais terminale buvo iškrauta šimtas tanklaivių.

„Mes ir toliau investuojame į mūsų verslą, o ši investicija – mums ypač svarbi. Ji net tik leis dinamiškai prisitaikyti prie nuolat kintančių rinkos sąlygų, ji taip pat padidins mūsų verslo stabilumą ir Lietuvos bei viso regiono šalių energetinį saugumą. Taigi ji puikiai tarnauja mūsų ilgalaikiam tikslui – išlikti pelningais ir gebėti prisitaikyti prie nuolat kintančių sąlygų rinkoje“, – sako „Orlen Lietuva“ generalinis direktorius Michal Rudnicki.

„Orlen Lietuva“ yra didžiausia Lietuvos įmonė, eksportuojanti daugiausia produkcijos ir sumokanti didžiausius mokesčius. Nuo 2006 m. PKN ORLEN išleido beveik 4 mlrd. JAV dolerių Mažeikių naftos produktų perdirbimo gamyklai įsigyti ir tolesnėms investicijoms į ją.

PKN ORLEN yra pažangus kuro ir energijos rinkos dalyvis, didžiausia įmonė Centrinėje ir Rytų Europoje, įtraukta į prestižinius „Platts TOP250“ ir „Thomson Reuters TOP100“ sąrašus. ORLEN taip pat yra vienintelė įmonė regione, kurią JAV institutas „Ethisphere“ paskelbė etiškiausia įmone 2015, 2016 ir 2017 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius