Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2018 08 10 /11:04

Naujosios Akmenės milijonines investicijas pašventino S.Skvernelis ir iš kojų verčiantis vėjas

Menčių kaime, visai šalia Naujosios Akmenės, prasideda medžio drožlių plokščių gamyklos statybos. Pirmas etapas vertas 140 milijonų eurų. Visos investicijos artės prie pusės milijardo.
Naujosios Akmenės pašonėje pasidėjo milijoninės investicijos
Naujosios Akmenės pašonėje pasidėjo milijoninės investicijos / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

Menčių kaimas – tik kelios sodybos, tačiau šalia – ideali vieta investicijoms. Rugpjūčio 10 dieną oficialiai paskelbta „Vakarų medienos grupės“ naujosios medžio drožlių plokščių gamyklos statybų pradžia.

Renginyje dalyvavo ministras pirmininkas Saulius Skvernelis, Lietuvos medienos pramonės įmonių asociacijos vadovas Raimundas Beinortas, „VMG Holdings LTD“ stebėtojų tarybos pirmininkas Sigitas Paulauskas ir Akmenės rajono savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas.

Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Naujosios Akmenės pašonėje pasidėjo milijoninės investicijos
Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Naujosios Akmenės pašonėje pasidėjo milijoninės investicijos

Pirmajame etape per ateinančius dvejus metus „Vakarų medienos grupė“ į naują medžio drožlių plokščių gamyklą planuoja investuoti 140 mln. eurų ir sukurti apie 150 naujų darbo vietų.

Antrojo etapo metu bus statomas baldų gamybos fabrikas, investicijos sieks apie 80 mln. eurų bei bus sukurta iki 1000 naujų darbo vietų. Šios investicijos ypač svarbios šalies ekonomikai ir Akmenės rajonui, siekiant į regioną pritraukti naujų specialistų ir įmonių.

Permainų vėjas

Premjeras S.Skvernelis, sveikindamas visus su fabriko atidarymu, savo žodžius susiejo su stipriu vėju, kuris nešė nuo laukų dulkes ir lipdė visiems akis. „Tai permainų vėjas“, – kalbėjo S.Skvernelis, pabrėždamas, kad šios permainos tik į gerą.

R.Beinortas priminė, kad šios vietos fabrikui buvo ieškota keliose vietose. Teigė, kad dabar Mažeikiai baigia nusigraužti rankas iki alkūnių – juk šias investicijas galėjo turėti jie. Jis pabrėžė, kad didžiausia investicija yra tai, kad žmonės turės darbo.

S.Paulauskas priminė, kad medienos klasteris Lietuvoje yra konkurencingas ir užsienio valstybėms.

Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

Po kalbų meras V.Mitrofanovas, premjeras S.Skvernelis bei „VMG Holdings LTD“ atstovas S.Paulauskas pasirašė dokumentą ateities kartoms. Vėliau užsidėjo šalmus, saugos liemenes ir įcementavo kapsulę su šiuo raštu gamyklos pamatuose.

„Tylėjome ir smarkiai dirbome“

Jau prieš porą mėnesių Akmenės rajono savivaldybė buvo apdovanota Europos Tarybos parlamentinės asamblėjos įsteigtu prizu – Europos diplomu – už dėmesį Europos tikslams.

Apdovanojimas skirtas už vaisingą bendradarbiavimą su kitais Europos miestais ir pagalbą Ukrainos Mariupolio miesto gyventojams.

Kaip tik tomis dienomis ir paaiškėjo, jog šalia Naujosios Akmenės išdygs ir medžio drožlių plokščių fabrikas, o kartu atkeliaus ir šimtai milijonų investicijų.

Kandidatavo į šį „kąsnį“ ir nemažai kitų savivaldybių, tačiau buvo pasirinkta Naujoji Akmenė. Kodėl? V.Mitrofanovas primena, kad tai buvo įtemptas darbas.

Stabdėme visus kitus projektus, kurie gali kiek palaukti. Mes tylėjome ir labai smarkiai dirbome.

„Atvesti dujas ir elektrą reikia milijonų. Savivaldybė savo lėšomis gerino sąlygas, važinėjome į visas ministerijas. Stabdėme visus kitus projektus, kurie gali kiek palaukti. Mes tylėjome ir labai smarkiai dirbome“, – teigė meras, pabrėždamas, kad sėkmė nėra atsitiktinė.

Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Naujosios Akmenės pašonėje pasidėjo milijoninės investicijos
Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Naujosios Akmenės pašonėje pasidėjo milijoninės investicijos

Meras pastebi, kad jau dabar Naujojoje Akmenėje dėl tokių investicijų pabrango nekilnojamasis turtas. Neabejotinai atvyks darbo jėgos iš Baltarusijos ir Ukrainos.

„Vadovavomės sveiku protu. Premjerui sakiau, kad tai svarbus projektas visam regionui. Baseinas ar vandens parkas gal čia ir nesuveiktų, bet toks fabrikas, be abejonių, būtų naudingas“, – prisimena meras.

Kokias sąlygas atitiko arba sudarė Naujoji Akmenė investuotojams? Reikėjo daug erdvės, per 30 kilovatų elektros įvado ir daug vandens. Taip pat yra geležinkelis – eina linija nuo Akmenės cemento iki Ventos.

„Su šia bendrove du trečdaliai Laisvosios ekonominės zonos jau užimta“, – skaičiavo meras V.Mitrofanovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius