-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netrukus paaiškės, ar JAV bus sukurta pirmoji „Amazon“ darbuotojų profsąjunga

JAV profsąjungos pranešė, kad antradienį bus skaičiuojami balsai įvukus istoriniam balsavimui, kuriame JAV internetinės prekybos milžinės darbuotojai Alabamos valstijos Besemerio mieste sprendė, ar bus sukurta pirmoji „Amazon“ darbuotojų profsąjunga JAV.
„Amazon“
„Amazon“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Profsąjunga Amazon

„Didžiuojuosi tuo, kad „Amazon“ darbuotojai nusprendė pastovėti už save ir pasakė „gana“, – teigė profsąjungos „Retail, Wholesale and Department Store Union“ (RWDSU) vietos prezidentas Joshua Breweris.

RWDSU atstovaus Besemerio sandėlyje dirbantiems 5,8 tūkst. darbuotojų, jei paaiškės, kad jie pasirinko įsteigti profsąjungą.

Kelis mėnesius trukęs mūšis dėl profsąjungų įkūrimo pritraukė visos šalies dėmesį ir sukėlė intensyvias diskusijas dėl darbo vietų sąlygų internetinės mažmeninės prekybos milžinės, turinčioje daugiau nei 800 tūkst. darbuotojų JAV, centruose.

„Didžiausia „Amazon“ baimė jau įvyko: 3 tūkst. jos pačios darbuotojų pareiškė nebegalintys dirbti tokiomis sąlygomis... Tai atskleidė sisteminę problemą „Amazon“ sandėliuose“, – naujienų agentūrai AFP teigė J.Breweris.

Naujasis JAV prezidentas Joe Bidenas yra pažadėjęs būti šalies „labiausiai profsąjungoms palankiu prezidentu“, o Besemerio sandėlio darbuotojų pastangos gali paskatinti ir kitų „Amazon“ centrų ar net kitų įmonių darbuotojus taip pat imtis veiksmų.

Profesinės sąjungos ir politiniai lyderiai teigia, kad „Amazon“ darbuotojai susiduria su nuolatiniu spaudimu ir stebėjimu bei nepakankamomis apsaugos priemonėmis, pabrėždami kolektyvinių derybų būtinybę.

Tuo tarpu pati „Amazon“ tvirtina, kad dauguma jos darbuotojų nenori ar kad jiems nereikia profsąjungų ir kad įmonė ir taip jau suteikia geresnes darbo sąlygas nei dauguma kitų darbdavių, mokėdama minimalų 15 JAV dolerių valandinį atlygį ir užtikrindama kitas naudas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius