„Nissan“ ir „Renault“ tariasi dėl restruktūrizavimo, siekdamos susijungti su „Fiat“

Automobilių gamintojos „Nissan“ ir „Renault“ svarsto galimybę restruktūrizuoti savo partnerystę, kad galėtų paspartinti derybas dėl susijungimo su JAV ir Italijos automobilių gamintoja „Fiat Chrysler“, penktadienį pranešė Jungtinių Valstijų žiniasklaida.
„Fiat Chrysler“
„Fiat Chrysler“ / „Scanpix“ nuotr.

Derybos dėl susijungimo tarp „Renault“ ir „Fiat Chrysler“ (FCA) žlugo birželio mėnesį, o „Renault“ vadovas apkaltino Prancūzijos vyriausybę užblokavus balsavimą dėl sandorio, kuris būtų apvertęs pasaulinę automobilių pramonę ir sukūręs trečią pagal dydį automobilių gamintoją pasaulyje.

Prancūzijos vyriausybė atmetė šį kaltinimą, o „Nissan“ apibūdino savo santykius su „Renault“ kaip nelygius bei pareiškė kad prancūzų automobilių gamintoja neatskleidė susijungimo su FCA planų.

Cituodamas elektroninius laiškus ir bendrovėms artimus šaltinius, verslo leidinys „The Wall Street Journal“ (WSJ) pranešė, kad „Nissan“ dabar prašo „Renault“ sumažinti pastarosios bendrovės valdomą Japonijos gamintojos dalį, kuri šiuo metu siekia 43 procentus.

„Nissan“ valdo 15 proc. „Renault“, kuri taip pat priklauso Prancūzijos vyriausybei, ir neturi balsavimo teisių.

Subalansuoti santykiai padėtų sumažinti įtampą tarp dviejų automobilių gamintojų ir sumažintų „Nissan“ nenorą palaikyti susijungimą su FCA, rašo WSJ.

Susitarimo dėl santykių pertvarkymo projektas galėtų būti sudarytas jau rugsėjį, pranešė WSJ, remdamasis liepos mėnesio elektroniniu laišku.

Visgi bet kokiam susitarimui reikia gauti Prancūzijos valstybės, kuriai priklauso 15 proc. „Renault“ akcijų, pritarimą.

Tai gali būti nelengvai įvykdoma užduotis – Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas birželio pabaigoje pareiškė, kad nesvarsto jokių dviejų bendrovių struktūros pakeitimų.

Tą patį mėnesį „Nissan“ akcininkai patvirtino sprendimą dėl įmonių struktūros peržiūros, skirtą sustiprinti automobilių gamintoją po to, kai jos buvęs vadovas Carlosas Ghosnas buvo suimtas dėl daugybės kaltinimų netinkamu finansiniu elgesiu.

„Nissan“ atsisakė pateikti komentarų naujienų agentūrai AFP, o „Renault“ neatsakė į prašymą pakomentuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius