-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nord Security“ įkūrėjai: apie atmestus dosnesnius pasiūlymus, miego ciklą ir būsimus vienaragius

Antruoju Lietuvos verslo vienaragiu tapusio startuolio „Nord Security“ įkūrėjai Tomas Okmanas ir Eimantas Sabaliauskas atskleidė, kad galėjo pritraukti ir didesnę nei 100 mln. JAV dolerių investiciją, tačiau pasirinko partnerius, turinčius reikalingos patirties. 15min studijoje pirmadienį svečiavęsi verslininkai papasakojo apie pastarąsias dienas, vienaragio statuso reikšmę ir verslo pradžią.

Ketvirtadienį buvo pranešta, kad lietuviškas startuolis „Nord Security“ pritraukė 100 mln. JAV dolerių investiciją ir su 1,6 mlrd. JAV dolerių įverčiu tapo antruoju Lietuvos vienaragiu. Taip vadinamos technologijų įmonės, kurių vertė viršija 1 mlrd. JAV dolerių.

„Nord Security“, daugiausia žinomas dėl savo produkto „NordVPN“, buvo sukurtas gerų draugų Tomo Okmano ir Eimanto Sabaliausko. Verslininkų duetas iki šiol Lietuvoje geriausiai žinotas dėl dar 2008 m. jų įkurtos įmonės „Tesonet“, kurioje po 34 nesėkmingų projektų ir gimė sėkmę atnešęs „NordVPN“ sprendimas.

Į startuolį investavo fondai „Novator“, „Burda Principal Investments“ ir „General Catalyst“, kartu su individualiais investuotojais, tarp kurių „Supercell“ vadovas Ilkka Paananenas, „Wolt“ įkūrėjas Miki Kuusi ir Mattas Mullenwegas, atstovaujantis „Automattic“.

Per pastarąsias kelias dienas verslininkus sveikino ne tik pažįstami žmonės, kiti Lietuvos verslai, bet ir Vilniaus bei vieno Ukrainos miesto meras, ekonomikos ir inovacijų ministrė. „Tesonet“ įkūrėjai praėjusią savaitę dalyvavo ir priėmime pas premjerę Ingridą Šimonytę.

„Pastarosios dienos praėjo šventiškai ir intensyviai. Tikrai ketvirtadienį ir penktadienį gavome daug dėmesio, ir sakėme, kad dabar jau eisime dirbti“, – kalbėjo T.Okmanas.

Nors kai kurie Lietuvos startuolių ekosistemos dalyviai kalbėjo, kad 1,6 mlrd. JAV dolerių įvertis sparčiai augančiai kompanijai yra netgi per mažas, verslininkai atskleidė, kad jie nesirinko finansiškai dosniausio pasiūlymo.

„Galime pasakyti paslaptį, kad mes turėjome ir didesnių pasiūlymų, bet mes pasirinkome būtent šitą, nes tai yra teisingi partneriai“, – kalbėjo T.Okmanas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Tomas Okmanas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Tomas Okmanas

Jis teigė, kad bendrovė pirmiausia ieškojo ne pinigų, o partnerių, kurie galėtų jiems padėti. „Piniginė investicija buvo tam, kad jie irgi būtų žaidime, gautų kažkokią naudą arba grąžą iš investicijos. Kai kalbėjome su daugeliu institucinių investuotojų iš viso pasaulio, mes ieškojome partnerių, kurie galėtų padėti auginti šitą verslą ir padėti ten, kur mums šiandien trūksta kompetencijų“, – sakė startuolio bendraįkūrėjis.

E.Sabaliauskas pridūrė, kad ieškota įmonių, kurios būtų „kitame etape“ nei „Nord Security“, pavyzdžiui, tokių, kurios būtų susidūrusios su į akcijų biržą išėjusiomis kompanijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius