Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norėdamas apsisaugoti nuo kibernetinių atakų „Barclays“ įkūrė vidaus programišių grupę

Londone įsikūręs bankas „Barclays“ nusprendė išbandyti savo kompiuterinių sistemų saugumą prieš įsilaužiant į jas nusikaltėliams. Tokio bandymo tikslas – atrasti sistemų saugumo spragas ir jas panaikinti, kad jomis nespėtų pasinaudoti vagys ar teroristai, rašo naujienų svetainė bloomberg.com.
„Barclays“ pastatas Londone
„Barclays“ pastatas Londone / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Imituojame nusikaltėlių laužimąsi į banką. O sukurtas specialusis padalinys tikrins mūsų sugebėjimą susekti, gintis ir priešintis“, – sakė už „Barclays“ banko informacinį saugumą atsakingas buvęs Europolo Europos kibernetinių nusikaltimų centro vadovas Troelsas Oertingas.

Pasekmės, laiku neužkirtus kelio programišiams, gali būti labai skaudžios. 

Maskvoje įsikūrusios bendrovės „Kaspersky Lab“ saugumo tyrėjas Sergejus Ložkinas teigė, kad vis daugiau bankų įkuria programišių atakas imituojančias komandas, kadangi kibernetiniai nusikaltimai smarkiai plinta ir tampa sudėtingesniais.

Pasekmės, laiku neužkirtus kelio programišiams, gali būti labai skaudžios.

Štai rugpjūtį programišiai įsilaužė į santuokinę neištikimybę išbandyti siūlančią interneto svetainę AshleyMadison.com, o praėjusiais metais buvo pavogti banko “JPMorgan Chase & Co.“ 83 mln. klientų asmeniniai duomenys.

Visa tai įvyko praėjus keliems mėnesiams po to, kai bankas investavo ketvirtį milijardo dolerių į kibernetinio saugumo atnaujinimą.

Tačiau sumanumo ir išteklių norint apsisaugoti nuo programišių dažnai nepakanka, kadangi jų veiklos metodai nuolat tobulėja.

T.Oertingas teigė, kad „Barclays“ nusprendė penktadaliu padidinti skiriamas lėšas kovai su kibernetiniais įsilaužėliais.

Pasak liepos mėnesį paskelbtų Anglijos banko surengtos bankų apklausos duomenų, net trečdalis šalyje veikiančių bankų didžiausia grėsme įvardijo kibernetines grėsmes.

„Barclays“ įkurta „vidaus programišių“ komanda sudaryta iš aštuonių asmenų ir ji bendradarbiaus su 800 banko technologijų skyriaus darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius