Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 08 /14:09

„Norfos“ savininkas Dainius Dundulis nori trauktis iš Baltarusijos

Verslininkas Dainius Dundulis, Lietuvoje valdantis „Norfos“ prekybos tinklą, nori trauktis iš Baltarusijos, kur turi 50 proc. tinklą „Mart Inn“ valdančios „Ordeta“ akcijų, pirmadienio rytą rašo dienraštis „Verslo žinios“.
Mart Inn parduotuvė
Mart Inn parduotuvė

„Su džiaugsmu atsisakyčiau turimų akcijų, jeigu šiandien kas sumokėtų pinigus, kuriuos jau įdėjome. Tai būtų 8 mln. Eur. Tačiau šiandien nematau, kas galėtų sumokėti“, – taip „Verslo žinioms“ apie savo verslą Baltarusijoje kalbėjo D.Dundulis.

Primename, kad „Ordeta“ akcijų jis įsigijo visai neseniai – 2015 metais. Viena tokio D.Dundulio nusiteikimo priežasčių yra faktas, kad „Mart Inn“ valdo du akcininkai, dėl to sugaištama nemažai laiko diskusijoms. „Turiu patirties mažmeninėje prekyboje ir puikiai matau, koks sprendimas yra teisingas“, – dienraščiui kalbėjo D.Dundulis.

„Parduočiau su sąlyga, kad neprarasčiau to, ką esu įdėjęs, tai būtų apie 8 mln. eurų. Viena pagrindinių priežasčių (kodėl noriu parduoti - BNS) yra tai, jog perpus valdyti verslą yra sunku, kartais kyla nesutarimų. Bet nieko antrai pusei nenoriu pasakyti, ten nieko blogo nėra. Kita problema - norint pasiekti rezultatų, reikia užsiimti pačiam, bet reikia dirbti ir Lietuvoje, todėl dirbti per dvi vietas - sunku“, - BNS kalbėjo D.Dundulis.

„Rivona“ 2015 metų spalį įsigijo 50 proc. „Mart Inn“ valdančios įmonės „Ordeta“ akcijų, likusią dalį valdo investicijų fondas „Lords LB Private Equity Fund I“. Iki tol po 30 proc. „Ordetos“ akcijų valdė Mindaugas ir Gintaras Marcinkevičiai bei fondas, o likusias - keli fiziniai asmenys.

D.Dundulis pridūrė, kad realiausia būtų akcijas parduoti „Lords LB Private Equity Fund I“ fondui, nes dabar nėra daug investuotojų, norinčių eiti į Baltarusijos rinką.

„Manęs dar šiek tiek netenkina senas teisminis palikimas ir teisminiai ginčai, kurie kabo. Jie yra neužbaigti ir pradėti iki mūsų atėjimo. Man būtų idealiausias atvejis, kad jie patys atpirktų. Kalbame ir diskutuojame apie pirkimą atgal, susitarimo dar nėra, bet vyksta diskusijos. Esu pasiūlęs tokį variantą. Kalbame su broliais Marcinkevičiais. Galėčiau pardavinėti tas akcijas, bet šiandien norinčių eiti į Baltarusiją abejoju, ar įmanoma surasti“, - kalbėjo D.Dundulis.

„Vilniaus prekybos“ grupės įmonės „Maxima grupė“ ir „Franmax“ yra pateikusios ieškinį teismui dėl Gintaro, Eglės ir ir Mindaugo Marcinkevičių bei su jais susijusios Baltarusijos mažmeninės prekybos bendrovės „Mart Inn Food“ padarytos žalos, susijusios su neteisėtu „Maxima“ koncepcijos pasisavinimu ir verslo plėtros planų Baltarusijoje sužlugdymu.

„Maxima grupė“ ir „Franmax“ į teismą dėl žalos atlyginimo kreipėsi 2015-ųjų rugsėjį. Vilniaus apygardos teismui pernai gegužę pateiktuose papildomuose dokumentuose nurodoma, kad „Maxima grupės” patirta žala siekia apie 293 mln. eurų, o „Franmax“ - apie 20 mln. eurų.

Marcinkevičiai kaltinimus neigia - anot jų, „Maximos grupės“ ieškinys dėl neva padarytos žalos neturi pagrindo.

„Mart Inn“ prekybos tinklą, kuris valdo per 30 parduotuvių, Mindaugas ir Gintaras Marcinkevičiai Baltarusijoje įkūrė 2012 metais.

„Lords LB Private Equity Fund I“ valdo fondų valdymo įmonė „Lords LB Asset Management“, o jos akcininkai yra trys fizinia

„Mart Inn“ Baltarusijoje valdo per 30 parduotuvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius