-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegijos „Telenor“ traukiasi iš Mianmaro

Norvegijos telekomunikacijų grupė „Telenor“ ketvirtadienį pranešė parduodanti savo filialą Mianmare, kur ji yra viena pagrindinių operatorių, dėl karinio perversmo.
Protestas Mianmare
Protestas Mianmare / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 Mianmaras

Susitarimas parduoti „Telenor Myanmar“ grupei „M1 Group“ už 105 mln. JAV dolerių užtikrins tolesnę fiksuoto ir belaidžio ryšio tinklų veiklą.

„Pastaraisiais mėnesiais padėtis Mianmare tapo vis sudėtingesnė „Telenor“ žmonių saugumo, reguliavimo ir atitikties reikalavimams prasme“, – pranešime cituojama „Telenor“ vadovas Sigve Brekke.

„Mes įvertinome visas galimybes ir manome, kad įmonės pardavimas yra geriausias įmanomas sprendimas šioje situacijoje“, – pridūrė jis.

Pirmąjį ketvirtį „Telenor“ buvo įstumta į nuostolius, kai buvo priversta nurašyti visą savo turtą Mianmare, o jo vertė nuo 6,5 mlrd. kronų (650 mln. eurų) tapo nulinė.

„Telenor“ Mianmare veikia nuo 2014 metų ir šalyje turi apie 750 darbuotojų.

Mianmare vyrauja neramumai nuo vasario mėnesio, kai per perversmą buvo nušalinta civilinė lyderė Aung San Suu Kyi, o vietos stebėjimo grupė pranešė, kad karinei chuntai mėginant nutildyti disidentus, jau žuvo daugiau nei 880 civilių ir beveik 6,5 tūkst. buvo suimti.

Pardavimui dar turės būti gautas Mianmaro reguliavimo institucijų pritarimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius