Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Noviti finance“ pritraukė investiciją iš Belgijos fondo, didina kapitalą iki 1 mln. eurų

Alternatyvus verslo finansuotojas „Noviti finance“ pasirašė investicinę sutartį su Belgijos privataus kapitalo fondu „Helenos“. Pritraukta 700 tūkst. eurų investicija padės „Noviti finance“ ne tik stiprinti pozicijas vietinėje rinkoje, bet ir paspartinti plėtrą į užsienio rinkas, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Prieš trejus metus įsteigtas „Helenos“ fondas yra pirmasis privataus kapitalo fondas Europoje, skirtas integruotam finansavimui ir socialiniams verslams. Tai reiškia, kad „Helenos“ siekia stiprinti finansų, orientuotų į pagalbą mikro, mažoms ir vidutinėms įmonėms, kapitalo bazę.

Fondas naudojasi Europos investicijų fondo (EIF) ir kelių didžiųjų Vakarų Europos bankų parama bei siekia užtikrinti ilgalaikį ekonomikos augimą ir socialinę įtrauktį per verslumo skatinimą. „Helenos“ fondą valdo Belgijoje įsikūręs poveikio investicijų valdytojas „Inpulse“.

Pasak „Noviti finance“ vadovo Lino Armalio, pasirašyta sutartis su Belgijos privataus kapitalo fondu – svarbus įvertinimas verslo finansuotojui.

„Džiaugiamės naujuoju savo partneriu – „Helenos“ fondu. Tikimės, kad bendrais tikslais paremta partnerystė padės mums atverti dar daugiau galimybių smulkiam ir vidutiniam verslui gauti finansavimą palankiomis sąlygomis. Taip pat planuojame plėtrą į užsienio rinkas. Jau daugiau nei metus veikiame Latvijoje, o dabar, įgiję tarptautinės patirties ir turėdami tvirtą investuotojų palaikymą, esame pasiruošę žengti toliau“, – sako L.Armalys.

„Helenos“ fondo atstovas Nicolas Blondeau priduria, kad praėjusiais metais prasidėjusi pandemija dar kartą išryškino sunkumus, su kuriais susiduria smulkūs verslai, bandydami naudotis tradicinių bankų paslaugomis. Anot jo, šiuo metu itin svarbu stiprinti finansuotojus, orientuotus į mikro, mažas ir vidutines įmones.

„Pernai pavasarį rinką supurčius COVID-19 pandemijai, įsitikinome, jog tradiciniai finansuotojai mažai suinteresuoti mikro, smulkaus ir vidutinio verslo finansavimu. Nors būtent jis yra neatsiejamas visuomenės elementas, prisidedantis prie kiekvienos šalies ekonominės gerovės“, – teigia N.Blondeau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius