Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nuvirtus pienovežiui, Vabalninke į aplinką išsiliejo 8 tonos „Rokiškio sūrio“ pieno

Vienos didžiausių pieno perdirbėjų šalyje „Rokiškio sūrio“ pienas išsiliejo į aplinką. Aplinkosaugininkai stebi, kaip pienas paveiks žuvų išteklius Vabalos upėje.
 „Rokiškio sūrio“ pienovežis, vengdamas susidūrimo su miškovežiu, nuvirto ant šono, o į melioracijos griovį išsiliejo 11 tonų pieno.
„Rokiškio sūrio“ pienovežis, vengdamas susidūrimo su miškovežiu, nuvirto ant šono, o į melioracijos griovį išsiliejo 11 tonų pieno. / Aplinkos ministerijos nuotr.

Aplinkos ministerija pranešė, kad Vabalninko miestelio apvažiavimo kelyje „Rokiškio sūrio“ pienovežis, vengdamas susidūrimo su miškovežiu, nuvirto ant šono, o į melioracijos griovį išsiliejo 11 tonų pieno. Maždaug 3 tonas jo pavyko išsiurbti, o likusios 8 tonos liko griovyje.

Anot pranešimo, „Rokiškio sūrio“ darbuotojai nedelsiant ėmėsi priemonių sulaikyti ir surinkti užterštą vandenį, kad šis nepatektų į Vabalos upę, esančią už pustrečio kilometro. Pasak ministerijos, į vandenį patekus dideliam pieno kiekiui, pradeda dusti žuvys.

„Rokiškio sūrio“ darbuotojui gresia bauda iki 1158 eurų. Jei paaiškės, kad iš cisternos išsiliejęs pienas pateko į Vabalos upę, bus skaičiuojama žala aplinkai.

Aplinkos ministerijos nuotr./ „Rokiškio sūrio“ pienovežis, vengdamas susidūrimo su miškovežiu, nuvirto ant šono, o į melioracijos griovį išsiliejo 11 tonų pieno.
Aplinkos ministerijos nuotr./ „Rokiškio sūrio“ pienovežis, vengdamas susidūrimo su miškovežiu, nuvirto ant šono, o į melioracijos griovį išsiliejo 11 tonų pieno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius