Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nyderlandų bankas ING planuoja atsisakyti 1 000 darbo vietų

Nyderlandų bankas ING ketvirtadienį pranešė, kad iki 2021 metų pabaigos atleis 1 000 darbuotojų ir uždarys skyrius Pietų Amerikoje bei kai kuriose Azijos šalyse, reaguodamas į neigiamą koronaviruso pandemijos poveikį pasaulinei ekonomikai.
ING bankas
ING bankas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sprendimas atsisakyti dalies darbo vietų priimtas nepaisant „atsparių“ trečiojo ketvirčio rezultatų, parodžiusių, kad pelnas susitraukė 41,4 proc. iki 788 mln. eurų, o apyvarta sumenko 7,3 proc. iki 4,28 mlrd. eurų, sakoma banko pranešime.

„Pandemija ir toliau daro reikšmingą poveikį visame pasaulyje, o antroji banga Europoje ir JAV dar labiau spaudžia vartotojus ir verslą“, – pažymėjo ING vadovas Stevenas van Rijswijkas.

„Didelių iššūkių kelianti išorinė aplinka“ lėmė ING sprendimą „perorientuoti“ savo didmeninę ir mažmeninę veiklą, sumažinant darbuotojų skaičių maždaug 1 tūkst., pažymėjo bankas.

ING yra didžiausias Nyderlandų bankas, turintis 53 000 darbuotojų daugiau nei 40 šalių.

Bankas ketina uždaryti savo skyrius Pietų Amerikoje ir kai kuriose Azijos šalyse, kad „dar labiau sutelktų dėmesį į pagrindinius klientus ir supaprastintų mūsų geografinį pėdsaką“, pažymėjo S. van Rijswijk.

ING akcijos prekybos sesijos pradžioje Amsterdamo vertybinių popierių biržoje nukrito 2,03 proc., iki 6,26 euro už akciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius