Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Orlen“ prezidentu tapo buvęs Lenkijos iždo ministras

Lietuvos naftos bendrovę „Orlen Lietuva“ valdančio didžiausio Lenkijos naftos koncerno „Orlen“ prezidentu trečiadienį tapo buvęs iždo ministras Wojciechas Jasinskis – jis yra partijos „Įstatymas ir teisingumas“ lyderiui Jaroslawui Kaczynskiui artimas politikas.
„Orlen“ įmonių grupė
„Orlen“ įmonių grupė / „Orlen“ nuotr.

„Orlen“ pranešė, kad stebėtojų taryba trečiadienį atleido koncerno vadovą Jaceką Krawiecą. Lenkijos žiniasklaida anksčiau skelbė, kad septynerius metus „Orlen“ vadovavęs J.Krawiecas buvo pasiruošęs palikti postą po to, kai Lenkijoje pasikeitė valdančioji dauguma ir į valdžią atėjo dešinieji. Jos atstovai neslėpė, kad konkursas į koncerno vadovo vietą nebus skelbiamas.

Atstatydintas „Orlen“ vadovas trečiadienį pareiškė, kad gerbia pagrindinio akcininko valią.

Atstatydintas „Orlen“ vadovas trečiadienį pareiškė, kad gerbia pagrindinio akcininko valią.

„Kai prieš septynerius metus pradėjau dirbti didžiausioje Lenkijos įmonėje, ji buvo silpna po buvusių įsigijimų, su savo istorijos našta, o dažnos permainos jos valdyme lėmė, kad koncernas labiau dreifavo, nei buvo nukreiptas tikslinga kryptimi. Kartu su darbuotojais pavyko tai pakeisti. Paruošėme ir realizavome strategiją, kuri pavertė „Orlen“ globalia įmone su 100 mlrd. zlotų pajamomis, parduodančia savo produkciją 58 šalyse, keturiuose kontinentuose“, – sakė D.Krawiecas, rašo Lenkijos portalas wyborcza.pl.

W.Jasinskis, kuris į Seimą buvo išrinktas Plocke, kur įsikūręs „Orlen“ biuras, antradienį atsisakė parlamentaro mandato ir atsistatydino iš parlamentinės viešųjų finansų komisijos vadovo pareigų, pranešė portalas.

Pasikeitus „Orlen“ prezidentui, koncerno valdyboje liko dirbti finansų direktorius Slawomiras Jedrzejczykas, už plėtrą ir energetiką atsakingas valdybos narys Piotras Chelminskis, produkcijos vadovas Krystianas Pateris ir pardavimų vadovas Marekas Podstawa.

Iždo ministerija valdo 27,52 proc. „Orlen“ akcijų ir yra didžiausia koncerno akcininkė.

„Orlen“ yra Lenkijos naftos sektoriaus lyderis ir vienas didžiausių koncernų Europoje. Jam priklauso antrinės įmonės Vokietijoje, Čekijoje, Lietuvoje ir Kanadoje, jis valdo 100 proc. „Orlen Lietuvos“ akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius