Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Oro navigacijos“ pajamos šiemet mažėjo 51 proc., patyrė 4,9 mln. eurų nuostolį

Dėl koronaviruso krizės sumažėjus skrydžių, jų valdymo bendrovės „Oro navigacija“ pajamos iš pagrindinės veiklos pirmąjį šių metų pusmetį mažėjo 51 proc. iki 6,67 mln. eurų eurų, bendrovė patyrė 4,9 mln. eurų nuostolį. Pernai tuo pačiu metu ji uždirbo 1,8 mln. grynojo pelno.
Valstybinė įmonė „Oro navigacija“
Valstybinė įmonė „Oro navigacija“ / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Įmonės teigimu, rezultatams įtakos turėjo sumažėjusios skrydžių apimtys dėl oro susisiekimo apribojimų visame pasaulyje. Neigiamos įtakos turėjo ir mažėjantys paslaugų tarifai.

„Pirmasis pusmetis oro transporto sektoriui buvo permainingas. Covid-19 protrūkis paveikė viso pasaulio susisiekimo sektoriaus veiklą. Nuo kovo pradėti taikyti sienų pralaidumo ribojimai lėmė drastišką skrydžių skaičiaus mažėjimą“, – teigia įmonės laikinasis vadovas Marius Beliūnas.

Pasak M.Beliūno, pastaruoju metu skrydžių srautai auga, bet situacija vis dar nėra stabili, išlieka rizika, kad viruso protrūkis atsinaujins, o apribojimai tiesiogiai lemia aviakompanijų veiklą.

Skrydžių, kuriems įmonė suteiktos oro navigacijos paslaugas, per metus mažėjo 48,5 proc. ir siekė 65 tūkst., iš jų tranzitu skrido 49 tūkst. orlaivių (48,7 proc. mažiau).

Daugiausiai pajamų „Oro navigacija“ uždirbo iš Vidurio ir Šiaurės Europos šalių bendrovių, skraidinančių tarp Lenkijos, Latvijos, Suomijos, Rusijos ir kitų Europos šalių. Dešimties pagrindinių bendrovių rinkliavų suma siekė daugiau kaip 43,7 proc. bendrų pajamų.

Pagrindinės tranzitinės klientės buvo Rusijos „Aeroflot“ ir Latvijos „Air Baltic“, o skraidinančios į Lietuvq ir iš jos – Airijos „Ryanair“, Vengrijos „Wizz Air“ ir „Air Baltic“.

Kitos veiklos pajamos bendroje struktūroje sudarė 3,9 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius