-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangos kempingas jau turi šeimininką

Palangos kempingas jau turi koncesininką – trečiadienį pasirašyta trišalė sutartis tarp Palangos miesto savivaldybės bei jungtinės veiklos sutarties pagrindu veikiančių bendrovių, pranešė savivaldybė.
Palangos kempingas pradeda darbą
Palangos kempingas / Palangos miesto savivaldybės nuotr.
Temos: 2 Kempingas Palanga

Sutartis pasirašyta su bendrovėmis „NRT Service“ ir „Domus Extra", atstovaujamų „NRT Service“ ir „NRT LT“.

Sutartį pasirašė Palangos miesto savivaldybės administracijos direktorė Akvilė Kilijonienė bei bendrovės „NRT LT“ direktorius Edgaras Skardžius.

Palangos kempingas koncesininkui išnuomojamas 25 metų terminui, šis terminas gali būti pratęsiamas dar iki 5 metų, jei nebus pasiekta investuoto kapitalo grąža.

Turime bendrą tikslą – siekiame, kad kempingo veikla padėtų į kurortą privilioti kuo daugiau svečių, - sakė A.Kilijonienė.

„Labai malonu, kad pagaliau baigiama ilga procedūra – Palangos kempingas pagal ES reikalavimus išnuomojamas viešo konkurso būdu atrinktam koncesininkui. Džiaugiamės, kad visos procedūros derinimo metu vyko sklandžiai, ir šiandien su koncesininku, kuris užtikrins Palangoje būtiną kempingo paslaugą, pasirašoma sutartis. Turime bendrą tikslą – siekiame, kad kempingo veikla padėtų į kurortą privilioti kuo daugiau svečių. Savivaldybė taip pat dės visas pastangas, kad turistų skaičius Palangoje kasmet augtų“, – sakė A. Kilijonienė.

Š. Vaitkus atkreipė dėmesį, kad su šia koncesijos sutartimi formuojama nauja koncesijos sutarčių praktika šalyje – iki šiol buvo įprasta, kad už Europos Sąjungos lėšas pastatyti nauji objektai ne tik nemokamai perduodami koncesininkui, bet savivaldybės dar kasmet primokėdavo koncesininkui, kad šio veikla nebūtų nuostolinga.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Palangos kempingas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Palangos kempingas

„Tokių pavyzdžių jau turime keliuose miestuose. Palangos kempingo koncesijos sutartis yra kitokia ir naudinga miestui“, – pabrėžė Š. Vaitkus.

Koncesininkas įsipareigojo savo lėšomis pastatyti 14 stacionarių namelių nakvynei ir poilsiui, kuriuose bus įrengtos virtuvės, sanitariniai mazgai ir poilsio zonos.

Koncesininkas įsipareigojo iki kitų metų pabaigos ne tik į kempingą pritraukti per 8 tūkst. lankytojų bei įdarbinti ne mažiau kaip 14 darbuotojų, bet ir per trejus metus įgyvendinti trečiąjį projekto etapą – savo lėšomis pastatyti 14 stacionarių namelių nakvynei ir poilsiui, kuriuose bus įrengtos virtuvės, sanitariniai mazgai ir poilsio zonos. Poilsiautojai čia apsistoti galės ne tik vasarą, bet ir visus metus. Šie nameliai, pasibaigus koncesijos sutarčiai, neatlygintinai atiteks Palangos miesto savivaldybei.

Skaičiuojama, kad koncesininko investicija į kempingą sieks apie 800 tūkst. eurų. Bendrovės "Domus Extra" direktorius Audrius Skardžius teigė besidžiaugiantis, kad gali savo veikla prisidėti prie Palangos miesto plėtros. „Tikimės neapvilti“, – sakė jis.

Koncesininkas taip pat įsipareigoja Savivaldybei kitąmet sumokėti 600 eurų, vėlesnių metų mokestis bus didinamas indeksuojant ankstesnių metų mokestį 2,85 proc.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Palangos kempingas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Palangos kempingas

Pastatė prieš trejus metus

Kempingas Nemirsetoje pastatytas 2015 metais. Kol nebuvo koncesininko, dvejus metus jis buvo nuomojamas pagal trumpalaikės nuomos sutartį.

Europinius standartus atitinkantis kempingas išdygo per trejus metus. Pirmuoju darbų etapu buvo įrengta visa kemperiams reikalinga infrastruktūra – trinkelėmis išklota teritorija, pastatytas įvažiavimo-išvažiavimo postas, sanitarinės-higieninės paskirties bei maisto gaminimo pastatai, įrengti 4 požeminiai priešgaisriniai rezervuarai, 46 autopriekabų/karavanų vietos su visa kemperiams reikalinga infrastruktūra.

Antruoju darbų etapu įrengta vieta palapinių miesteliui: pastatytas bendro naudojimo pastatas, užbaigtas statyti sanitarinis-higieninis pastatas, maisto gaminimo pastatas, taip pat įrengtos sporto bei vaikų žaidimų aikštelės, pavėsinės su židiniu, 10 automobilių parkavimo vietų, 12 papildomų autopriekabų/karavanų vietų bei 59 palapinių su automobiliais vietos.

Koncesininkui įgyvendinus trečiąjį etapą, kempinge duris atvers ir 14 stacionarių poilsio namelių.

Projektas „Kempingo Nemirsetoje, Palangoje, įrengimas“ įgyvendintas panaudojant Europos regioninės plėtros fondo, LR valstybės biudžeto ir Savivaldybės biudžeto lėšas. Europos Sąjungos projekto įgyvendinimui skirta suma sudaro 1 mln. 856,131 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius