Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pandemijos iššūkių neatlaikė viena seniausių baldų įmonių Lietuvoje

Dar 1992 metais įkurta baldų įmonė „Komandor“ neatlaikė pandemijos iššūkių, todėl kreditoriai kelia bankroto bylą. Viena seniausių ir žinomiausių šalies bendrovių, gaminusių spintas ir stumdomas duris, atleidžia visus darbuotojus, kurie iš prastovų taip ir negrįžo į darbą.
Komandor_aranz_4
Komandor

Kaip 15min teigė bendrovės bankroto administratorius Algimantas Zajankauskas, dėl bankroto iškėlimo kreipėsi bendrovės kreditoriai. Jiems skolos siekia „keletą šimtų tūkstančių eurų“.

„Priežastis galėtų būti kreditorinės skolos, kurias karantinas dar labiau pagilino. Nebuvo naujų užsakymų, reikėjo mokėti prastovas, todėl bendrovė ir neišsilaikė“, – sakė A.Zajankauskas.

Bendrovės „Komandor“ baldus dar pavasarį buvo galima pastebėti kai kuriuose baldų salonuose. „Vyksta bankrotas, o salonuose dar galima užsisakyti baldus. Tikėtina, kad klientai, užsisakę šios įmonės baldus, negaus nei jų, nei avanso“, – į 15min kreipėsi vienas skaitytojas.

Bankroto administratorius teigė, kad po gegužės 20 dienos užsakymai negalėjo būti priimami, jis abejojo ir prekyba. „Dabar jau viską sprendžia kreditoriai. Tikrai nemanau, kad vyksta prekyba baldais man nežinant. Nebent dar kokie likučiai liko, bet naujų užsakymų tikrai nėra – gamyba per karantiną buvo sustabdyta. Kaip tik vakar kreditoriams išsiunčiau laišką, kad jokia prekyba negalima, vykdyti veiklos negalima“, – teigė A.Zajankauskas.

Karantino pradžioje įmonė interneto svetainėje informavo, kad gamyba vyksta ir toliau, tačiau salonuose klientai neaptarnaujami dėl koronaviruso grėsmės.

Lietuviška bendrovė buvo susijusi su to paties pavadinimo baldų įmone, kuri dar 1986 m. pradėjo veiklą Kanadoje ir išplėtė savo gamybą po visą pasaulį.

Bendrovė buvo pagaminusi knygų spintą lauko skaityklai Lukiškių aikštėje „Vilnius skaito“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius