-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pandemijos metai verslo nenuskriaudė – pelningų įmonių padaugėjo

Per metus pelningų įmonių skaičius padidėjo 2,4 proc., o nuostolingų sumažėjo 3,1 proc., rodo Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenys.
Eurai
Eurai / 123rf nuotr.

Pelno mokesčio ataskaitą už 2020 metus Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) pateikė daugiau kaip 130 tūkstančių įmonių. Iš jų net pusė deklaravo pelną, kuris siekė 7 mlrd. 865 mln. eurų.

Nuostolingai dirbo apie 30 proc. įmonių, kurių nuostolis siekė 1 mlrd 907 mln eurų. Likusios įmonės pelno mokesčio deklaracijoje nurodė nulinį veiklos rezultatą. Per metus pelningų įmonių skaičius padidėjo 2,4 proc., o nuostolingų sumažėjo 3,1 proc.

„Įdomu pastebėti, jog net 72 proc įmonių, dirbusių pelningai 2019 metais, nepaisant pandemijos iššūkių uždirbo pelną ir 2020 m. Manau, kad mokesčių mokėtojų parama subsidijų ir lengvatinių paskolų forma turėjo reikšmingos įtakos verslo ir visos ekonomikos rezultatams 2020 m.. Svarbu, kad valstybės pagalba uždirbtas įmonių pelnas būtų atsakingai investuojamas į produktyvumo augimą ir darbuotojų atlyginimų didinimą“, – sako Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas.

Jo nuomone, tai būtų paskata valstybei ir ateityje ekonominių sunkmečių metais drąsiai skirti paramą įmonėms, žinant, jog tai stiprins ekonomikos konkurencingumą ir didins darbuotojų pajamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius