Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio arena liko be vadovo: pareigias paliko vos kelis mėnesius jai vadovavęs T.Pakštys

Iš pareigų pasitraukė šiek tiek daugiau nei penkis mėnesius Panevėžio arenai vadovavęs Tomas Pakštys. Naujienų portalų JP žiniomis, jis šias pareigas paliko savo noru dėl nesutarimų su vadovu – Panevėžio sporto centro direktoriumi Sauliumi Raziūnu.
Tomas Pakštys
Tomas Pakštys / www.jp.lt nuotr.

Prašymą išeiti iš darbo T.Pakštys parašė praėjusią savaitę. Tuo tarpu Panevėžio sporto centro vadovas jį net nedvejodamas pasirašė.

Priežasčių nepateikė

Naujienų portalui JP jau buvęs Panevėžio sporto centro padalinio universalios arenos vadovas T.Pakštys kalbėjo itin diplomatiškai.

„Po Panevėžio arenos perdavimo iš koncesininkų į savivaldybės kompetenciją jos valdymo mechanizmai bei principai turėjo pasikeisti iš esmės. Vertinu ir džiaugiuosi čia įgyta patirtimi prisidedant prie Sporto centro veiklos, efektyviai bendradarbiaujant su Savivaldybe, vystant bei tobulinant arenos valdymo procesus, formuojant naują komandą bei, žinoma, įgyvendinant procesus, susijusius su generalinio arenos rėmėjo konkursu. Manau, kad Panevėžyje kryptingai vystoma valstybinio lygmens sporto strategija, o priėmus tinkamus sprendimus, neabejoju, šios srities potencialas tik augtų”, – teigė T.Pakštys.

Įvardijo pareigas

Tuo tarpu Panevėžio sporto centro direktorius S.Raziūnas, išgirdęs klausimą apie pavaldinio išėjimą iš darbo, pokalbį pradėjo ne nuo pasitraukimo priežasčių, o nuo viešumoje įvardintų T.Pakščio pareigų.

„T.Pakštys buvo ne Panevėžio arenos vadovas, bet jos valdymo proceso prižiūrėtojas“, – teigė pastaruoju metu iš skandalų neišlipantis Panevėžio sporto centro vadovas.

„Žmogus dirbo ne tik Panevėžyje. Jo pagrindinė darbovietė buvo Kėdainių arena. Jis jai vadovavo. Tikriausiai jis pavargo nuo lakstymo iš vieno miesto į kitą. T.Pakštys nesėdėjo kiekvieną darbo dieną Panevėžio arenoje. Pagal susitarimą, jis atvažiuodavo porą kartų per savaitę ir atlikdavo darbus, kokius pajėgdavo. Tačiau, kadangi arenoje pereinamuoju laikotarpiu darbų daug, galbūt nespėdavo visų darbų atlikti. Nereiškiau jam pretenzijų, o kas reiškė, tai jau kitas reikalas“, – svarstė Sporto centro direktorius.

Parašė prašymą atleisti

Pasak Panevėžio sporto centro direktoriaus, įstaigos padaliniui vadovavęs T.Pakštys praėjusią savaitę parašė prašymą atleisti iš pareigų.

„Kadangi dirbo ne tik Panevėžyje, prašymą atleisti pasirašiau. Manau, kad nieko nuostabaus, jog išeina iš darbo. Išsiskyrėme su T.Pakščiu jo prašymu. Beje, ateityje bus skelbiamas konkursas arenos vadovo pareigoms užimti. Kita vertus, gandai, kad nesutarėme su T.Pakščiu – tik gandai“, – aiškino S.Raziūnas ir tęsė:

„Oficialiai T.Pakštys yra Kėdainių arenos vadovas, o Panevėžyje jis buvo laikinas darbuotojas, kol bus paskelbtas konkursas. Tačiau jis to nelaukė ir pasitraukė iš pareigų. Kol nėra laikino vadovo, paskirsime kitą – laikiną. Antra vertus, Sporto centras turi vadovą, bent jau kol kas. Beje, Panevėžio arena – Sporto centro padalinys ir gali turėti laikiną vadovą, kaip buvo iki šiol. Kai bus paskelbtas konkursas, turės ne laikiną vadovą. Čia yra darbiniai reikalai. Beje, ir Savivaldybė kartais turi laikiną – vaduojantį administracijos direktorių, Sporto skyriaus vedėją arba merą.“

Sporto arena svarbi

Naujienų portalo JP kalbintas Panevėžio savivaldybės administracijos direktorius Tomas Jukna priminė, kad T.Pakštys buvo laikinasis universalios arenos vadovas.

„Jis buvo Sporto centro padalinio laikinas vadovas, o universali sporto arena pavaldi šiai įstaigai, o įstaigai vadovauja S.Raziūnas. Nežinau, kas ten įvyko – niekas neinformavo. Kita vertus, Savivaldybei labai svarbu, kaip dirba arena, kas ten vyksta. Uždavinius, kurie iškelti arenai, turės spręsti Sporto centro vadovas, o, jeigu nesugeba išlaikyti žmonių, tvarkytis teks irgi S.Raziūnui“, – aiškino T.Jukna.

Arenos valdymas – kitąmet

Pasak miesto savivaldybės administracijos direktoriaus, reikia laukti metų pabaigos ir tuomet bus įvertintas darbas sporto arenoje.

„Šį pusmetį stebuklų nebuvo galima tikėtis – vyravo perėjimo procedūros ir buvo sustoję kai kurie renginiai. Tačiau nuo kitų metų Panevėžio arena turės veikti pilnu pajėgumu ir aiškiu renginiu tinkleliu. Iki kitų metu teks išspręsti visus sporto arenos administracinius klausimus ir valdymą. Yra sudėlioti visi paslaugų įkainiai, atrinktas generalinis arenos rėmėjas ir aiškūs renginiai“, – aiškino T.Jukna.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius