Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pareigūnas: JAV artimiausiomis savaitėmis gali imtis veiksmų prieš „TikTok“ ir „WeChat“

JAV administracija svarsto tam tikrus veiksmus dėl kiniškų programėlių, tokių kaip „TikTok“, „WeChat“ ir kt., kurių gali būti imtasi jau artimiausiomis savaitėmis, pareiškė prezidento Donaldo Trumpo administracijos vadovas Markas Meadowsas.
„TikTok“ programėlė
„TikTok“ programėlė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tam tikri administracijos pareigūnai vertina riziką, kurią nacionaliniam saugumui gali kelti „TikTok“, „WeChat“ ir kitos programėlės, kurios potencialiai gali pakirsti nacionalinį saugumą, nes visų pirma ... gali būti renkama informacija apie JAV piliečius“, – pareiškė jis žurnalistams.

„Nemanau, jog yra koks nors nustatytas terminas, kada turi būti imtasi veiksmų, bet manau, jog tai bus savaičių, o ne mėnesių klausimas“, – pridūrė pareigūnas.

JAV įstatymų leidėjai yra išreiškę susirūpinimą dėl galimos rizikos nacionaliniam saugumui, kuri gali kilti dėl „TikTok“ naudotojų duomenų tvarkymo. Anot jų, pagal Kinijos įstatymus visos šios šalies bendrovės privalo „palaikyti Kinijos komunistų partijos kontroliuojamą žvalgybą ir su ja bendradarbiauti“.

Apie ketinimus uždrausti „TikTok“ Jungtinėse Valstijose anksčiau kalbėjo ir JAV valstybės sekretorius Mike’as Pompeo’as.

„TikTok“, kurios vartotojai dalijasi 15–60 sekundžių trukmės vaizdo įrašais, vaizduojančiais praktiškai viską – nuo plaukų dažymo pamokymų iki šokių numerių ir pasakojimų apie kasdienį gyvenimą, – tapo pasauline sensacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius