Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 26

Paskutinė minutė: kiek kainuotų rugpjūtį vaiką išsiųsti į vasaros stovyklą ir ar dar yra vietų?

Vasarai neišvengiamai ritantis paskutinio savo trečdalio link, dar yra ganėtinai daug laiko pasimėgauti jos malonumais tiek patiems, tiek atžaloms. Norėdami išsiųsti vaikus į vasaros stovyklas, pasirinkimo dar tikrai rasite, tačiau dosnių „paskutinės minutės“ nuolaidų tikėtis yra sudėtinga. Teminių stovyklų su nakvyne kainos prasideda nuo maždaug 250 eurų, o specifines veiklas siūlančių stovyklų kelialapių kainos gali pasiekti ir 500 eurų.
Akimirkos iš „Algojimo“ organizuojamų vasaros stovyklų
Akimirkos iš „Algojimo“ organizuojamų vasaros stovyklų / Liudo Barono nuotr.

Vėlai dėl vasaros stovyklų susizgrimbantys tėvai ekonomiškai neišlošia – kainos paskutinę minutę įprastai nėra mažesnės, o pasirinkimo – mažiau. Be to, kai kurių specializuotų stovyklų organizatoriai, nesulaukdami pirkėjų, verčiau atšaukia pamainą, nei sumažina kainas.

Tad kiek kainuoja paskutinio vasaros mėnesio stovyklų kelialapiai?

Kaip teigia 15min kalbintos pašnekovės, palankiausias metas pirkti kelialapius į stovyklas jau praėjo – geriausiomis kainomis kelialapius galima įsigyti iki vasaros pradžios, maždaug gegužės mėnesį ir anksčiau.

Pagrindinis mėnuo vasaros stovykloms yra liepa, o rugpjūtis tėvams tampa tarsi atsarginiu variantu. „Rugpjūčio mėnesį tėveliai patys atostogauja su savo vaikais. Matome tendenciją, kad jei organizatoriai turi keturias pamainas, tai viena būna birželį, dvi liepą ir dar viena, tokia kaip atsarginė, būna rugpjūtį“, – pastebi platformos stovyklumuge.lt įkūrėja Kristina Abrutienė.

Kitą platformą visosstovyklos.lt valdančios Všį „Lietuvos turizmo klubas“ vadovė Jevgenija Nikolajenko 15min teigė, kad šiais metais stovyklas tėvai apskritai pradėjo užsakinėti vėliau nei įprastai.

„Taip, kaip šiais metais niekada nebuvo. Anksčiau, gerais laikais, rezervacijos prasidėdavo nuo sausio mėnesio, praeitais metais buvo pavasario pradžioje, o šiais metais buvo visai keista – net galvojome, gal visai stovyklų šiais metais nereikia. Pradėjo rezervuoti labai vėlai, pagrindinės rezervacijos buvo gegužės ir birželio mėnesiais“, – komentuoja ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius