Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 11 28

Paštomatams persipildžius gyventojus ragina siuntas atsiimti kitaip: nusidriekia ilgos eilės

Nors iki Kalėdų liko dar beveik mėnuo, Lietuvos paštomatai jau dabar perpildyti. Siuntų tarnybų atstovai teigia besiimantys įvairių priemonių šiai problemai išspręsti ir viena iš jų – kurjeriai prie paštomatų dalija siuntas tiesiai žmonėms į rankas. Tačiau tuo klientai nėra patenkinti, mat laukiant siuntos tenka šalti lauke kelias valandas.
Perpildyti paštomatai
Perpildyti paštomatai / 15min.lt koliažas

Dėl siuntos tenka šalti lauke

Jau pirmadienį, lapkričio 27 d., „Omnivos“ paslaugas pasirinkęs klientas sulaukė žinutės, kad paštomatai perpildyti ir jo siuntos tiesiog nėra kur palikti. Jeigu šis nori ją atsiimti būtent tądien, kurjeris prie paštomatų lauks konkrečiomis valandomis ir atiduos siuntinį tiesiai į rankas.

Kitu atveju siunta paštomate bus palikta tik kai atsilaisvins tinkamas skyrelis.

Ekrano nuotr./„Omniva“ žinutė klientui
Ekrano nuotr./„Omniva“ žinutė klientui

Su perpildytais paštomatais susidūrė ir komunikacijos agentūros „Berta&Agency“ savininkė Berta Čaikauskaitė, tik siuntų tarnyba jau kita – DPD.

Feisbuke pasidalijusi sava patirtimi ji pirmiausia pabrėžė suprantanti, jog siuntų bendrovėms dabar pats darbymetis, todėl natūralu, kad ir siuntos gali vėluoti. Tačiau jai visiškai nepriimtina, kuomet problemas bandoma išspręsti įpareigojant kurjerius išdalyti siuntas tiesiai žmonėms į rankas.

„Vietoj to, kad informuotų klientus, kad dėl didelės apkrovos siuntos teks palaukti (teko ne kartą ir ne man vienai), jie išsiunčia žinutę, kad savo siuntą teks atsiimti iš DPD kurjerio, kuris 18:00–20:00 lauks už parduotuvės „Maxima“. Pripažinkime, jau skamba kaip absoliutus scam’as.

O ten kaip sovietų laikais prie tualetinio popieriaus! Prie gerokai spaudžiančio šaltuko gyva eilė.

Viduje autobusiuko pasimetęs vienišas kurjeris realiai knisasi po kalną prikrautų maišų. Traukia visas siuntas iš eilės ir šaukia: Darius, Elena, Sigita, Rita… Ir žmonės, linguodami galvomis, atsišaukia arba ne. Didžioji dalis ne tais vardais apdovanoti eilėje stovi jau antra valanda. Visi burba, dalis piktų išeina, nėščia mama ateina ieškoti negrįžtančios dukros (nes jos vardo kurjeris dar nepašaukė). Kelios damos, įsilipusios į autobusiuką, padeda kurjeriui ieškoti siuntų…

Kažkaip labai liūdnai visa ši istorija susižiūrėjo šaltą pirmadienio vakarą. Nežinau, kokio lygio stresą patyrė tas vienišas kurjeris, nes aš nesugebėjau ilgiau pusvalandžio ten išstypsoti…“ – rašė feisbuke ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius