-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pekinas nurodė „Evergrande“ įkūrėjui savo lėšomis padengti dalį skolų

Kinijos institucijos nurodė „Evergrande“ įkūrėjui Xu Jiayiniui, kadaise buvusiam turtingiausiu šalies žmogumi, panaudoti savo asmeninį turtą įmonės skolų krizei sumažinti, rašoma žiniasklaidos pranešimuose.
„Evergrande“
„Evergrande“ / piotrkt/123RF.COM nuotr.
Temos: 2 Kinija Verslas

Likvidumo krizė vienoje didžiausių Kinijos nekilnojamojo turto vystytojų pakirto investuotojų nuotaikas ir sukrėtė šalies ekonomikai itin svarbią NT rinką, tuo pačiu padidindama nuogąstavimus dėl galimo poveikio plačiajai ekonomikai.

Praėjusią savaitę „Evergrande“, nors ir pavėluotai, bet sumokėjo 83,5 mln. JAV dolerių palūkanų už JAV doleriais išreikštas obligacijas. Bendrovė turėjo sumokėti palūkanas už 5 metų trukmės dolerių obligacijas dar rugsėjo 23 dieną, tačiau negalėjo to padaryti. Šių vertybinių popierių atveju buvo galimas 30 dienų lengvatinis laikotarpis, todėl „Evergrande“ spėjo sumokėti skolą likus vos dviem dienoms iki šio laikotarpio pabaigos.

Bendrovė taip pat pranešė, kad tęsia daugelį gyvenamųjų projektų Pietų Kinijoje. Iš viso buvo atnaujintas daugiau nei 10 projektų Šendžene ir jo apylinkėse.

Nepaisant to, „Bloomberg News“, remdamasi šaltiniais, antradienį pranešė, kad Pekinas paragino Xu Jiayinį panaudoti dalį savo turto sumokėti kai kurias bendrovės skolas.

Pranešime teigiama, kad Pekino direktyvą paskelbė, kai verslininko įmonė praleido pradinį obligacijų palūkanų sumokėjimo terminą rugsėjo 23 dieną.

Visgi mažai tikėtina, kad asmeninė Xu Jiayinio auka turėtų didelės įtakos „Evergrande“ įsipareigojimams, viršijantiems 300 mlrd. JAV dolerių. Pasak „Bloomberg“, verslininko turtas yra mažesnis nei 8 mlrd. JAV dolerių.

63 metų Xu Jiayinis kadaise buvo turtingiausias Kinijos žmogus, kurio turto vertė siekė daugiau nei 40 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius