Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Pfizer“ ir „BioNTech“ tieks savo vakciną Tokijo olimpinių žaidynių dalyviams

JAV farmacijos milžinė „Pfizer“ ir jos partnerė iš Vokietijos „BioNTech“ ketvirtadienį pranešė sudariusios susitarimą su Tarptautiniu olimpiniu komitetu dėl vakcinos tiekimo Tokijo olimpinėse žaidynėse dalyvausiantiems sportininkams ir darbuotojams.
Vilniaus miesto klinikinės ligoninės medikų vakcinacija nuo COVID-19
Vilniaus miesto klinikinės ligoninės medikų vakcinacija nuo COVID-19 / Sauliaus Žiūros nuotr.

Savo pranešime įmonės teigė, kad derėsis su nacionalinėmis sporto organizacijomis, siekdamos užtikrinti, jog vakcina nuo koronaviruso bus prieinama kiekvienam, kuriam to reikės, prieš vykstant į Japoniją.

„Tikimės, kad pradinės dozės dalyvaujančioms delegacijoms bus pristatytos gegužės pabaigoje, jei įmanoma, siekiant užtikrinti, kad dalyvaujančios delegacijos gautų antrąsias dozes prieš atvykstant į Tokiją“, – pridūrė gamintojos.

Susitarimą palankiai įvertino TOK prezidentas Thomas Bachas.

„Kviečiame artėjančių olimpinių ir parolimpinių žaidynių sportininkus ir dalyvaujančias delegacijas parodyti pavyzdį ir pasiskiepyti ten ir tada, kai tik tai bus įmanoma“, – paragino T.Bachas.

Tikimasi, kad žaidynėse, kurios vyks nuo liepos 23 iki rugpjūčio 8 dienos, dalyvaus daugiau nei 11 tūkst. sportininkų, kurių daugelis jau yra gavę skiepus savo šalyse.

TOK jau kelis mėnesius žada, kad olimpinės žaidynės bus saugios net ir be plačios vakcinacijos kampanijos, nes bus imamasi daugybės atsargumo priemonių.

TOK jau yra pareiškęs ketinęs pasiūlyti nacionalinėms delegacijoms vakcinas nuo COVID-19, įsigytas iš Kinijos.

Visgi susitarimas su „Pfizer“ yra labai svarbus, kadangi Tokijuje bei dar keliuose Japonijos regionuose vėl įvestas nepaprastosios padėties režimas dėl padidėjusio COVID-19 atvejų skaičiaus.

Japonija jau nusprendė uždrausti žiūrovams atvykti iš užsienio, o „Tokijas 2020“ olimpinių žaidynių organizacinio komiteto vadovė Seiko Hashimoto praėjusį penktadienį naujienų agentūrai AFP teigė, kad olimpinės žaidynės pirmą kartą jų istorijoje gali būti surengtos už uždarų durų.

Kadangi Japonijos ligoninių sistemai jau tenka didelis spaudimas, „Tokijas 2020“ organizatoriai sulaukė kritikos už tai, kad paprašė Japonijos medicinos darbuotojų dirbti renginyje, todėl S.Hashimoto teigė, kad žiūrovų nebuvimas gali sumažinti jiems tenkantį krūvį.

Mėgindami numalšinti Japonijos visuomenės skepticizmą, organizatoriai praėjusią savaitę sugriežtino antivirusines priemones, nustatytas tiek olimpinėms delegacijoms, tiek žiniasklaidos atstovams.

„Pfizer“ vykdomasis direktorius Albertas Bourla bei „BioNTech“ vadovas Uguras Sahinas teigė, kad jų įmonės didžiuojasi tiekdamos vakciną žaidynių dalyviams.

„Olimpinių ir parolimpinių žaidynių sugrįžimas yra neeilinė pasaulio vienybės ir taikos akimirka po varginančios izoliacijos ir krizės metų“, – kalbėjo A. Bourla.

Bendrovės pažymėjo, kad atskirų šalių vyriausybės nuspręs, ar leis ir ar norės naudoti vakciną, tačiau pridūrė, kad vakciną patvirtino ES, JAV, JK, Kanada ir kitos šalys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius