Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėjos ir Japonijos ginčas verčia „Samsung“ ieškoti alternatyvų Japonijos tiekėjams

Pietų Korėjos technologijų milžinė „Samsung Electronics“, didžiausia išmaniųjų telefonų ir atminties lustų gamintoja, trečiadienį pranešė ieškanti alternatyvų kai kurių pagrindinių medžiagų japonų tiekėjams, Seului ir Tokijui įsivėlus į rimtą prekybos ginčą.
„Samsung“ parduotuvė
„Samsung“ parduotuvė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kilus minėtam ginčui, Japonijos vyriausybė įvedė cheminių medžiagų, reikalingų lustų gamybai, eksporto apribojimus, o praėjusią savaitę Pietų Korėja ir Japonija išbraukė viena kitą iš „baltųjų sąrašų“, į kuriuos įtraukiamos patikimos prekybos partnerės.

Dvi iš japonų tiekėjų tiekiamų medžiagų – vandenilio fluorido dujos ir fotorezistai – yra būtini atminties lustų gamybai, o trečioji medžiaga – fluorinti poliimidai – yra naudojama televizorių ir išmaniųjų telefonų ekranų gamyboje, įskaitant labai laukiamus „Samsung“ sulankstomus modelius.

Toks Japonijos žingsnis taip pat sukėlė tarptautinį susirūpinimą dėl jo poveikio pasaulinėms tiekimo grandinėms ir galimo kainų padidėjimo vartotojams visame pasaulyje.

„Samsung“ atstovas spaudai pareiškė naujienų agentūrai AFP, kad įmonė „ieško būdų, kaip diversifikuoti“ medžiagų ir komponentų tiekimą, kuris yra smarkiai priklausomas nuo Japonijos importo.

Analitikai įspėjo, kad apribojimai ir sumažėjęs medžiagų prieinamumas „smarkiai varžys“ lustų gamintojus.

Pasak Taipėjuje įsikūrusios rinkos tyrimų bendrovės „TrendForce“, Japonijai tenka 60–70 proc. pasaulinės vandenilio fluorido rinkos, todėl Korėjos įmonėms gali būti sunku rasti alternatyvų kitur.

Visgi „Samsung“ atstovas spaudai paneigė Pietų Korėjos žiniasklaidos pranešimą, kad bendrovė nusprendė pakeisti visus maždaug 220 iš Japonijos gaunamus chemikalus ir medžiagas, kurias ji naudoja lustų gamybai, korėjietiškais produktais ar produktais užsienio.

„Samsung“ yra didžiausias šeimos valdomas konglomeratas, dominuojantis 11-os didžiausių pasaulio ūkių versle, ir yra labai svarbi Pietų Korėjos ekonomikos sveikatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius