Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmadienį „Achemos“ darbuotojai rinksis į piketą

Bendrovės „Achema“ darbuotojai paskelbė pirmadienį rengiantys piketą. Jie teigia, kad susiklostė sudėtinga situacija, o „Achemos“ vadovė vienašališkai pablogino darbuotojų situaciją.
„Achema“ švenčia 50-ąjį jubiliejų
„Achema“ švenčia 50-ąjį jubiliejų / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Piketas Achema, AB

„AB „Achema“ vadovybė, prognozuodama prastus finansinius metus, vienašališkai pablogino bendrovės darbuotojų situaciją, taip pažeisdama pasirašytą kolektyvinę sutartį. Vis tik panašios taktikos imamasi ne pirmą kartą: darbuotojams imama mokėti mažiau, o metų pabaigoje paaiškėja, kad prognozės buvo gerokai perdėtos ir skaičiuojami milijoniniai pelnai“, – skelbia įmonės profesinė sąjunga.

Teigiama, kad darbuotojų atstovų pastangos spręsti sudėtingą situaciją dialogo keliu, nepavyko. „Vadovai mūsų negirdi, neturime kitos išeities, kaip atkreipti dėmesį į tokį nesąžiningą elgesį kitais būdais, t. y. rengdami piketus ir mitingus. – teigia profsąjunga. – Nors esame AB „Achema“ patriotai, negalime taikstytis su tokiu elgesiu, kai bendrovės iššūkius bandoma „sutvarkyti“ skurdinant darbuotojus“.

Pasak pranešimo, darbuotojų profesinės sąjungos tikslus palaiko 50 tūkst. narių vienijanti Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija.

Praėjusią savaitę su Ūkio ministru buvo susitikusi „Achemos“ akcininkė Lyda Lubienė, kuri skundėsi, kad bendrovė „vos alsuoja“ dėl didelių SGD mokesčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius