Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dezinfekcinį skystį gaminti siūlančiai „Vilniaus degtinei“ valdžia nurodė – parduosit tik valstybei

Ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje pradėjus trūkti dezinfekcinio skysčio, „Vilniaus degtinė“ siekia pradėti jos masinę gamybą. Dėl to gamintojai kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją, nes reikia jos leidimų. Pastaroji sutinka, tačiau leidimą siūlo suteikti tik nekomerciniams poreikiams. Gamintojai suglumę – valstybė nenori leisti skysčio parduoti kitiems.
Rankų dezinfekacija
Rankų dezinfekacija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Stipraus alkoholio gamintoja „Vilniaus degtinė“ sako turinti visas technines galimybes gaminti dezinfekcinį skystį, reikia tik ministerijos leidimo.

„Skambina mums iš Kinijos, Europos šalių – prašo, kad pagamintume tiek, kiek pajėgiame. Dezinfekcinio skysčio reikia visiems. Bet svarbiausia – Lietuvoje skysčio jau ima trūkti, tad mes manome, kad čia galime būti reikalingi“, – 15min sakė „Vilniaus degtinės“ generalinis direktorius Rokas Mituzas.

Tam reikia Sveikatos apsaugos ministerijos sutikimo. „Kai pirmą kartą kreipėmės, mums pasakė, kad visiems dokumentams tvarkyti reikia ne mažiau keturių mėnesių. Manau, kad po tiek mėnesių kai kam jau ir nebereikės to skysčio – bus per vėlu“, – pasakojo R.Mituzas.

Rokas Mituzas
Rokas Mituzas

Gamintojai šiomis dienomis patys nuvyko į ministeriją ir pasiūlė idėją – gaminti deficitinę prekę. Galiausiai po susirašinėjimų valdininkai sutiko – išeitis yra.

„Mums pasiūlė gaminti nekomerciniams poreikiams, o valstybei prireikus. Kitaip tariant, niekam kitam negalėtume parduoti – tik valstybei. Kaip taip galima nurodinėti?“, – piktinosi R.Mituzas.

Direktoriaus teigimu, per dieną „Vilniaus degtinė“ būtų pajėgi pagaminti 30 tonų tokio skysčio, o gamybą galėtų pradėti kad ir rytoj.

„Planuotume didelius kiekius. Kinijoje juo purškiamos gatvės, pastatai. Tai įsivaizduokite, koks yra poreikis“, – sakė jis. Jei gamyba pasiektų ribas, R.Mituzas neatmetė galimybės, kad kuriam laikui būtų stabdoma alkoholinių gėrimų gamyba.

„Mes patys turime šeimas, gyvename Lietuvoje ir matome, kas vyksta. Dabar toks skystis yra reikalingiausias, tačiau rinkoje jo arba nėra arba užkeltos kainos“, – kalbėjo įmonės vadovas, kuris teigė, kad jokio pasipelnymo čia neplanuojama – produktas turi padengti sąnaudas.

„Vilniaus degtinei“ reikia gauti ministerijos leidimą gaminti biocidą. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga penktadienį 15min studijoje patvirtino, kad ministerija gavo Lietuvos gamintojų siūlymą gaminti dezinfekcinį skystį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius