Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po 15min publikacijos Migracijos departamento vadovės kėdė subraškėjo, bet nesulūžo

15min paviešinus netvarką Migracijos departamente, kai šalia jo naktimis savo eilės priduoti dokumentus laukia užsieniečiai, departamento vadovės Evelinos Gudzinskaitės kėdė smarkiai susiūbavo, tačiau nesubyrėjo. Trečiadienį su ja susitikęs vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas neigiamai įvertino jos veiklą, tačiau to nepakako pareigūnės atleidimui. „Ne Migracijos departamento kaltė, kad migracija į Lietuvą auga“, – pareiškė departamento vadovė. Tiesa, po kilusio skandalo jos alga bus sumažinta 15 procentų – tai viskas, ką gali padaryti ministras.
Evelina Gudzinskaitė
Evelina Gudzinskaitė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Migracijos departamento vadovė pokalbio su ministru laukė atsipalaidavusi ir su šypsena veide. Regis, E.Gudzinskaitė jau apsiprato su nuolatine kritika, nepatenkintais užsienio šalių piliečių skundais ir politikų pagrūmojimais. Ministras E.Misiūnas prieš susitikimą neslėpė siūlysiantis E.Gudzinskaitei atsistatydinti.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Evelina Gudzinskaitė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Evelina Gudzinskaitė

Po daugiau nei valandą trukusio susitikimo ji teigė su ministru aptarusi veiklą. „Mano darbus vertina kaip nepakankamus“, – prisipažino E.Gudzinskaitė. Tačiau ji teigė mananti, kad praėję metai kaip tik buvo labai geri ir sėkmingi – užkirstas kelias nelegalams ir pan.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Evelina Gudzinskaitė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Evelina Gudzinskaitė

„Džiaugiuosi galimybe aptarti su ministru probleminius klausimus. Problema yra didesnio masto, reikia sužiūrėti visus migracijos mastus. Ne Migracijos departamento kaltė, kad migracijos mastai auga.

Esu pasiryžusi bendradarbiauti su ministerija, teikti pasiūlymus, kaip gerinti situaciją. Man ministras išstatė ambicingus tikslus. Toliau organizuosiu savo kolektyvą“, – teigė ji.

Ji sakė besidžiaugianti, kad skirtas finansavimas papildomiems etatams, bet sakė neišgirdusi ministro pasiūlymo trauktis. Vadovė atmeta kritiką, kad neskubėjo skelbti konkursų ir teigė, kad teisinė bazė tam buvo paruošta tik gruodžio 27 dieną.

Ministras teigė jau anksčiau jai siūlęs pagalvoti apie jos tolimesnį darbą. Tačiau šįkart E.Gudzinskaitei buvo pasiūlyta atimti kvalifikacinę kategoriją. „Jai buvo iškelti konkretūs tikslai. Ji mato galimybę tobulinti migracijos darbus“, – sakė E.Misiūnas, prisipažinęs, kad tik po pusmečio vėl galės vertinti jos veiklą.

Tam, kad E.Gudzinskaitė būtų atleista, reikia bent dviejų neigiamų veiklos įvertinimų, tačiau ji trečiadienį „užsidirbo“ tik pirmą minusą. Antrą kartą jos veiklą bus galima vertinti tik po pusmečio – taip numato Lietuvos įstatymai.

„Jai turiu daug priekaištų kaip lyderei, kaip asmeniui, kuris sutelkia savo kolektyvą darbui ir gali imtis atsakingų darbų sprendžiant problemas. Paaiškėjus, kad žmonės laukia eilėje nuo ketvirtos ryto, jos paklausiau, kodėl nėra eilės internete“, – pasakojo ministras. Apie tai jis kalbėjo ir anksčiau.

Po to, kai 15min paviešino, kaip atvykėliams tenka grumtis dėl galimybės priduoti dokumentus, E.Gudzinskaitė sulaukė daug kritikos.

Ministras teigė negalintis pasakyti, kodėl nebuvo priimami nauji žmonės į Migracijos departamentą, nors finansavimas tam ir buvo skirtas.

Beje, ministras dar pernai ragino E.Gudzinskaitę atsistatydinti, o patį Departamentą uždaryti funkcijas perleidžiant Migracijos valdybai.

Dėl netvarkos priimant dokumentus iš užsienio šalių piliečių konservatoriai prašo pasiaiškinti ir ministrą. Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis ir Seimo Ekonomikos komiteto pirmininko pavaduotojas Dainius Kreivys kreipėsi į vidaus reikalų ministrą E.Misiūną ir pateikė klausimus dėl situacijos Migracijos departamente.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius