Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 02 /14:35

Patvirtino ir I.Šimonytė: visas parduotuves žadama atverti balandžio 12 dieną

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos direktorė Rūta Vainienė penktadienį paskelbė, kad, švelninant COVID-19 plitimui valdyti įvestą karantiną, Vyriausybė ketina jau nuo balandžio 12 dienos atverti prekybos centrų ir likusias šiuo metu uždarytas parduotuves. Taip ji kalbėjo po susitikimo su premjere Ingrida Šimonyte.
Kauno „Akropolis“
Kauno „Akropolis“ / Kauno „Akropolio“ nuotr.

„Jeigu nenutiks ekstremalių situacijų, tai visos prekybos galutinis atvėrimas planuojamas balandžio 12 dieną. Kita savaitę trečiadienį Vyriausybės posėdyje svarstomas, o įsigaliotų nuo pirmadienio“, – 15min sakė R.Vainienė.

„Toks yra planas. Aišku, tie planai pasikeičia pagal pandeminę situaciją, bet dabar planas toks“, – pridūrė ji.

Anot prekybininkų atstovės, žinia yra aktualiausia prekybos centrų parduotuvėms, kurių šalyje, kaip žinoma, yra daugybė.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./LPĮA direktorė Rūta Vainienė
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./LPĮA direktorė Rūta Vainienė

„Dalis tokių parduotuvių priklauso tinklams, bet daug kam tai yra vienintelis prekybos taškas“, – kalbėjo R.Vainienė.

Po susitikimo pranešimą išplatinusi Vyriausybė patvirtino, kad kitą savaitę svarstys prekybos centrų atvėrimo galimybes ir, jei epidemiologinė situacija leis, jie galėtų pradėti dirbti jau nuo balandžio 12 dienos.

„Girdime verslo lūkesčius ir, nors epidemiologinė situacija Lietuvoje vis dar negerėja, tačiau ieškome būdu kaip saugiai leisti veikti ne tik prekybos centrams, bet ir tikimės, kad privalomas darbuotojų testavimas, įsibėgėjantis vakcinavimas, kitų būtinųjų saugumo reikalavimų laikymasis leis pamažu atverti galimybes ir kultūrai: renginiams lauke, o taip pat ir viduje, užtikrinat kaip įmanoma didesnį saugumą.

Galutinį sprendimą priims ministrų kabinetas atsižvelgdamas į situaciją, kokia bus po Velykų, tad šis savaitgalis labai svarbus dabar veikiančiai prekybai valdant srautus ir raginant žmones laikytis saugumo reikalavimų“, – pranešime cituojama premjerė I.Šimonytė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė

Pasak R.Vainienės, prekybinis plotas parduotuvėse neturėtų būti ribojamas, tačiau tradiciškai Vyriausybė turėtų nustatyti plotą vienam parduotuvės klientui.

Šiuo metu suvaržymai atlaisvinti tik daliai parduotuvių – kovo pradžioje leista dirbti visoms parduotuvėms su atskiru įėjimu iš lauko, tačiau toliau draudžiama parduotuvių, veikiančių dideliuose prekybos centruose ir neturinčių įėjimo iš lauko, veikla.

Šiuo metu prekybos centruose gali veikti tik būtinųjų prekių – maisto, farmacijos, optikos ir veterinarijos – parduotuvės, o kitos gali veikti tik kaip prekių atsiėmimo punktai.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Konferencijos akimirka
Arno Strumilos / 15min nuotr./Konferencijos akimirka

R.Vainienė sakė, kad su premjere taip pat aptarė valstybės teikiamą paramą verslui. Ji džiaugėsi, kad Vyriausybė šią savaitę patikslino antrąjį paramos paketą, nusprendusi padidinti jo sumą ir paramos lubas vienai įmonei.

Be to, R.Vainienė tvirtino išgirdusi premjerės prašymą prekybininkams dėti pastangas griežčiau laikytis Vyriausybės reikalavimų riboti srautus parduotuvėse prieš šv. Velykas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius