-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po viešos ir valdžios kritikos „Senukai“ skelbia, kad atsiskaitys su tiekėjais

„Kesko Senukai“ viceprezidentas Baltijos šalims Darius Samuolis paskelbė, kad prekybos tinklas, priešingai nei anksčiau skelbė, vykdys savo įsipareigojimus tiekėjams. „Kesko Senukai“ pirmadienį, pirmąją karantino dieną, tiekėjams pranešė, kad stabdo mokėjimus už prekes ir prekių užsakymus, motyvuojant nenugalima jėga.
Uždarytas prekybos centras „Senukai“
Uždarytas prekybos centras „Senukai“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Žada, kad vykdys įsipareigojimus tiekėjams

„Dėl paskelbto karantino visas parduotuves uždariusi bendrovė „Kesko Senukai“ vykdo ir vykdys įsipareigojimus tiekėjams, kitiems partneriams bei vadovausis naujais valstybės išaiškinimais dėl galimybės bent dalinai tęsti veiklą šiuo kriziniu laikotarpiu“, – pranešė „Kesko Senukai“ viceprezidentas Baltijos šalims D.Samuolis.

Jis primena, kad paskelbus šalyje karantiną bendrovė buvo priversti uždaryti visas parduotuves. „Atitinkami klausimai šioje ekstremalioje situacijoje kilo dėl tolimesnio prekių tiekimo. Įspėjome tiekėjus dėl susiklosčiusių force majore aplinkybių tiekimo sutarčių vykdymui ir informavome, kad dėl to susisieksime per kelias dienas“, – pripažįsta D.Samuolis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Uždarytas prekybos centras „Senukai“
Luko Balandžio / 15min nuotr./Uždarytas prekybos centras „Senukai“

Tačiau jis tikina, kad dauti valstybės išaiškinimai suteikė galimybę „mums dalinai atnaujinti prekybą ir tęsti bendradarbiavimą su tiekėjais“.

„Jau pradėjome įgyvendinti kovo 16 d. Vyriausybės nutarimo patikslinimą, leidžiantį pristatyti prekes fiziniams ir juridiniams asmenims ar atsiimti jas atsiėmimo punktuose, laikantis higienos reikalavimų. Įkūrėme tokius punktus visoje Lietuvoje, sudarydami galimybę didmeniniams pirkėjams čia atsiimti prekes. Be to, nuo šiol prekes galima užsisakyti ne tik internetu, bet ir telefonu arba elektroniniu paštu. Prekės bus pristatomos ir į namus.

Toliau tiesiogiai su kiekvienu tiekėju ieškome sprendimų, kurie padėtų įveikti šiandienos iššūkius“, – teigia D.Samuolis.

Premjeras: tikimės adekvataus atsako iš verslo

Trečiadienį premjeras Saulius Skvernelis pabrėžė, kad Vyriausybė, skirdama pagalbą nuo koronaviruso pasekmių nukentėjusiam verslui, tikisi iš jo adekvataus atsako.

Taip jis komentavo prekybos tinklo „Senukai“ ir picerijų tinklo „Čili“ pareiškimus, kad dėl nenugalimos jėgos faktoriaus jie stabdo mokėjimus tiekėjams.

„Neigiamai vertinu, Vyriausybės posėdyje buvo pasakyta, jeigu mes kalbame apie valstybės pagalbą verslui, mes tikimės lygiai tokio paties adekvataus atsako iš verslo, būnant tiek socialiai atsakingu prieš savo darbuotojus, tiek prieš partnerius“, – premjerą citavo naujienų agentūra BNS.

„Kesko Senukai“ pirmadienį, pirmąją karantino dieną, tiekėjams pranešė, kad stabdo mokėjimus už prekes ir prekių užsakymus, motyvuojant nenugalima jėga.

15min trečiadienį pranešė, kad apie ketinimus stabdyti įsipareigojimus tiekėjus informavo ir picerijų tinklas „Čili“.

Vyriausybė pirmadienį patvirtino beprecedentį ekonomikos skatinimo paketą, skirtą padėti šalies gyventojams ir verslui sušvelninti koronaviruso krizės sukeltus padarinius. Vien ekonomikos skatinimui numatyta skirti 1 mlrd. eurų, pusę milijardo – darbo vietų ir įmonių likvidumo išsaugojimui.

Nuo koronaviruso nukentėjusiam verslui bus leidžiama atidėti mokesčių mokėjimą arba išdėstyti mokesčius sutartu grafiku, netaikant palūkanų. Mokesčių mokėtojai bus atleidžiami nuo baudų, delspinigių, bus sustabdytas mokestinių nepriemokų išieškojimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius