Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pradedama atranka į AB „Kelių priežiūra“ ir AB Lietuvos radijo ir televizijos centro valdybas

Susisiekimo ministerija pradeda nepriklausomų kandidatų atranką į naujos kadencijos AB „Kelių priežiūra“ ir AB Lietuvos radijo ir televizijos centro valdybas, kurios renkamos ketveriems metams. Kandidatai kviečiami teikti dokumentus atrankos agentūrai UAB „AIMS International Lietuva“ iki š. m. spalio 25 d., rašoma ministerijos pranešime spaudai.
Kelių priežiūros valdymo centro atidarymas
Kelių priežiūros valdymo centro atidarymas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kandidatai, pretenduojantys į nepriklausomo valdybos nario pareigas, turės atitikti bendruosius ir specialiuosius reikalavimus bei nepriklausomumo kriterijus.

AB „Kelių priežiūra“ valdybai, susidedančiai iš 5 narių, ieškoma 4 nepriklausomų narių, kurie turėtų ne mažesnę kaip 4 metų patirtį bent vienoje iš šių sričių: strateginio valdymo ir verslo plėtros; finansų, rizikų valdymo ir audito; investicijų valdymo bei infrastruktūros projektų valdymo arba organizacijos vystymo ir veiklos efektyvinimo. Tokia patirtis turėtų būti įgyta dirbant įmonėje, turinčioje ne mažiau kaip 100 darbuotojų.

AB Lietuvos radijo ir televizijos centro valdybai, susidedančiai iš 4 narių, numatoma išrinkti 3 nepriklausomus valdybos narius, turinčius ne mažesnę kaip 4 metų patirtį bent vienoje iš šių sričių: finansų, rizikų valdymo ir audito; strateginio planavimo ir verslo plėtros arba informacinių ir ryšių technologijų (IRT). Pagal pirmas dvi sritis patirtis turėtų būti įgyta įmonėje, turinčioje ne mažiau kaip 100 darbuotojų. IRT srities patirčiai įmonės dydžio kriterijus nėra taikomas.

Atranką vykdys susisiekimo ministro įsakymu sudaryta atrankos komisija, į kurią po vieną atstovą delegavo Ministrė Pirmininkė, susisiekimo, ekonomikos ir inovacijų bei finansų ministrai, taip pat VšĮ Valdymo ir koordinavimo centras. Atrankos procedūroje taip pat dalyvaus personalo atrankos agentūra UAB „AIMS International Lietuva“.

Abi minėtos įmonės yra valstybės valdomos akcinės bendrovės, įtrauktos į strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių įmonių sąrašą. Be nepriklausomų narių, abiejų šių bendrovių valdybose dirbs po vieną Susisiekimo ministerijos deleguotą narį.

AB „Kelių priežiūra“, prižiūrinti ir tvarkanti valstybinės reikšmės kelius, yra atsakinga už 21 tūkst. km kelių tinklo priežiūrą. Joje dirba daugiau kaip 2300 darbuotojų. Bendrovė siekia veikti efektyviai, užtikrinti saugumą kelyje, kelių priežiūrą organizuoti nuosekliai visame Lietuvos valstybinės reikšmės kelių tinkle, savo veiklą vykdyti pagal aukščiausius skaidrumo, etikos ir socialinės atsakomybės standartus, diegti modernias technologijas.

AB Lietuvos radijo ir televizijos centras teikia radijo ir televizijos programų siuntimo, duomenų perdavimo, duomenų centrų ir kitas paslaugas. Jos turima infrastruktūra leidžia televiziniu signalu padengti beveik 100 proc. Lietuvos teritorijos ir yra tinkamiausia TV ir radijo programų siuntimo ir bevielėms telekomunikacijų paslaugoms teikti. Bendrovė valdo aukščiausią statinį Lietuvoje – Vilniaus televizijos bokštą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius