-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija įspėjo apie atsakomąsias priemones dėl naujų JK žvejybos taisyklių

Prancūzijos vyriausybė antradienį perspėjo svarstanti imtis atsakomųjų priemonių reaguodama į naujas Didžiosios Britanijos nustatytas taisykles, reglamentuojančias prancūzų žvejų laivų prieigą prie Normandijos salų gilėjančiame šalių ginče po „Brexito“.
Žvejyba
Žvejyba / 123rf.com nuotr.

„Esame pasirengę panaudoti atsakomąsias priemones“, – parlamentarams pareiškė užjūrio teritorijų ministrė Annick Girardin.

Ji ypač paminėjo pasekmes, susijusias su povandeniniais kabeliais, kuriais elektra iš Prancūzijos tiekiama į didžiausią Lamanšo sąsiaurio salą Džersį.

„Apgailestauju, kad susiklostė tokia padėtis“, – pridūrė A.Girardin, – „tačiau mes tai padarysime, jei būsime priversti“.

Pastarosiomis savaitėmis Paryžius ir Londonas vis dažniau remia ietis dėl žvejybos taisyklių, o Prancūzijos žvejai teigia, kad jiems sudėtinga vykdyti veiklą Didžiosios Britanijos vandenyse dėl sunkumų gaunant licencijas.

Didžioji Britanija penktadienį leido 41 laivui su įdiegta laivų stebėjimo sistema (VMS), leidžiančia nustatyti laivų buvimo vietą, žvejoti vandenyse prie Džersio salos, priklausančios Jungtinei Karalystei.

Tačiau šį sąrašą papildė nauji reikalavimai, „kurie nebuvo susitarti ar aptarti [su Prancūzija] ir apie kuriuos mums nepranešta“, pažymėjo Prancūzijos žuvininkystės ministerija.

Priemonės nustato naujas vandenų, esančių netoli Džersio zonavimo taisykles, įskaitant vietas, „kur laivai gali ir negali plaukti“, taip pat dienų, kurias žvejai gali praleisti jūroje, skaičių bei kokią techniką laivai gali naudoti, pridūrė ministerija.

„Tai yra absoliučiai nepriimtina – pareiškė A.Girardin. – Jei sutiksime su tokiomis taisyklėmis prie Džersio, tai pakenks mūsų prieigai visur.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius