Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prancūzija skyrė „Google“ baudą dėl programų kūrėjams taikomų sutarčių sąlygų

Prancūzijos teisėjai nurodė „Google“ perrašyti sutartis, kurias ji taiko programų kūrėjams, pareigūnams pareiškus, kad įmonė „taiko mokesčių tarifus“ startuoliams.
„Google“
„Google“ / 123RF.com nuotr.

JAV technologijų milžinei buvo skirta 2 mln. eurų bauda už piktnaudžiavimą komercine praktika bei nurodyta pakeisti septynias sutarčių sąlygas, teigiama pirmadienį paskelbtame Paryžiaus komercinio teismo nuosprendyje, su kuriuo antradienį susipažino naujienų agentūra AFP.

Vienas iš sutarčių straipsnių apėmė nuostatą, reikalaujančią, kad kūrėjai nustatyti savo programų kainas laikydamiesi „Google“ įvardyto intervalo, skirdami įmonei 30 proc. komisinį mokestį už kiekvieną pardavimą programėlių parduotuvėje „Play Store“.

Prancūzijos konkurencijos priežiūros institucija (DGCCRF) 2018 metais pradėjo teisminį procesą dėl sutarčių sąlygų, kurias įmonė pradėjo taikyti 2015 ir 2016 metais.

Teismas nustatė, kad ginčijamos sąlygos buvo nustatytos „be veiksmingų derybų“ ir dėl to „buvo sukeltas reikšmingas šalių teisių ir pareigų disbalansas“.

Teisėjai suteikė „Google“ trijų mėnesių terminą sutartims pakeisti.

„Google“ teigia jau pakeitusi keletą sąlygų, o neseniai sumažino kūrėjams taikomą komisinį mokestį.

Visame pasaulyje „Google“, „Facebook“ ir kitos technologijų milžinės patiria didžiulį reguliavimo institucijų spaudimą dėl įtariamų antikonkurencinių veiksmų ir duomenų privatumo taisyklių pažeidimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius